Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedzielny obiadek

niedzielny obiadek

Polecane posty

Gość niedzielny obiadek

Co robicie, co dziś będziecie jedli? W większości domów pewnie rosół. Macie przepis na pyszny rosół?

Dzis na obiadek bedzie zupka : zurek ,na drugie danie zrobilam szaszlyki ,kartofelki zapiekane z maslem czosnkowym a, na deserek mam ciasto :toffi ,ktore przygotowalam juz wczoraj...obiadek punkt 14-sta!

ja dzisiaj zjem kluchy parowe + jogurt popije wodą niegazowaną i co dalej będę jeść nie wiem ;)

rosół :D prawie gorowy, schabik w piekarniku, owinięty w rękaw z przyprawami. Czekam aż dzieci zrobią surówkę i siadamy do stołu. Ja robię tylko rosół drobiowy ale koniecznie z wiejskie kury. Dodaje warzywa ( marchew, pietruszka, seler, por, papryka, listek kapusty włoskiej) na ogniu podpiekam połówkę cebulki. Wrzucam kilka listków laurowych, ziele angielskie, kilka gałązek lubczyka i pietruszka. Przyprawy to sól i pieprz żadnej vegety czy temu podobnym.

Gość no no no1
Będzie rosolek a na drugie danie nie kurczak tylko mielone;-)) a co ty rosolu zrobić nie umiesz?heheee

Gość niedzielny obiadek
kołoczek, ja robię prawie tak samo tylko ze dodaję też trochę wołowinki. Umiem ale może ktoś ma lepszy przepis:-)

Gość niedzielny obiadek
ja uwielbiam buchty ale nie lubię ich robić:(

tak mnie naszło że jutro i ja zrobię kluchy :D Moje dzieciaki uwielbiają polewać gorącym masełkiem czyli na słodko a ja wolę paruchy z sosem ale tylko własnej roboty.

U mnie jak zwykle - frytki :classic_cool: Jem je codziennie od jakichs 2 m-cy i jeszcze mi sie nie znudzily.

U mnie się w domu kluchów nie robi, może ja kiedyś w swoim domu będę robiła- jak znajde jakiś przepis...:p

Gość niedzielny obiadekkkkkkk
rosol:) + kluski slaskie z sosem i jakas salatka ( jeszcze nie zrobilam)

Gość obiadek obiadeczek
rosołek,schabik,kartofelki,a po obiadeczku do kibeleczka uwalimy klocuszka puszczając bączki głosniutkie

enamorada i nic nie tyjesz?? Zazdroszcze przemiany materii :) U mnie dzis nie bedzie niedzielnego obiadku. Mam dola i nie mam ochoty ani sily na zrobienie czegokolwiek.

Nie tyje, ale w sumie porcja frytek pewnie ma tyle samo kalorii co np. zeimniaki z kotletem (albo nawet moze mniej), tylko ze nie sa zbyt zdrowe...

Gość niedzielny obiadek
kołoczek, a po co podpiekasz cebulę, nie starczy jak jest por?

rosołek ma wtedy bardziej wyrazisty smak, lubię zapach podpiekanej cebuli:-)) oczywiście tylko raz na jakiś czas;D

ziemniaki surowka z kukurydzy,kapusty pekinskiej, jogurtu, majonezu, orzechow wloskich boczniaki w panierce, robione jak kotlety sos ciemny z torebki :D