Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CzaRnulka0110

CHORE PłUCA!!

Polecane posty

Gość CzaRnulka0110

Witam. Od roku mam problem z płucami tzn. cały czas dokucza mi kaszel z odkrztuszaniem wydzieliny, której jest dość dużo,czasami kaszel jest tak uporczywy ze prowadzi do wymiotów, dwa razy wymiotowałam z krwią. Robiłam RTG płuc i na opisie jest: \" spłycony kąt przeponowo- żebrowy prawy, poza tym obraz w normie\". Czy ktoś wie, co to oznacza? Lekarz nie wyjaśnił mi tego tylko przepisał antybiotyki które nic nie pomogły byłam tez u specjalisty chorób płuc i znowu to samo antybiotyki, nie ma żadnej poprawy, jeśli ktoś z Was spotkał sie podobnymi objawami proszę o pomoc, boję się ze to może być coś groźnego:( Mam 22 lata i ta choroba rujnuje mi życie, od roku nigdzie nie wychodzę ani nie spotykam się ze znajomymi, gdyż ciągłe \"pluję\" ...Nie wiem już co robić...:(

Gość ewqa2
Ja na twoim miejscu zrobilabym tomografie pluc, jest o wiele bardziej dokladniejsza.

Gość CzaRnulka0110
Dzięki za odpowiedź, a czy tomografia jest refundowana przez NFZ? jak dotąd żaden lekarz nie zaproponował mi takiego badania, w zasadzie nawet skierowanie na rtg musiałam "wyciągnąć" od lekarza...Czy mam prawo zażądać takiego skierowania? czy lekarz może mi odmówić? boję się, że znowu dostanę porcję leków zamiast porządnych badań...