Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość historiaiaia

Czy ktos tu interesuje sie Historia???

Polecane posty

Gość historiaiaia

ktory z tych tematow (referat) bedzie najlatwiejszy do napisania? pisane z neta, ksiazek bo pojecia o tym nie mam... 1. Polityka zagraniczna NIemiec i Wloch w latach 30 tych 2. Wolna obronna Polski w 1939 i jej znaczenie 3. Dzialania wojenne w Europie Pol. Afryce w latach 40 - 41 od Agresji w ZSRR iudzialu w nich Polski

Gość drugi jeśli to WOJNA

Gość historiaiaia
tak, mialo byc oczywiscie WOJNA nie wolna

Gość x men
drugi:P ale ogólnie łatwe tematy:P

Gość historiaiaia
tez pomyslalam, ze drugi bedzie najlatwiejszy. tylko teraz gorsza czesc, co tu napisac :O

Gość historiaiaia
jak ja nie znosze historii 😭

Gość historiaiaia
czy wojna obronna polski w 1939 to to samo co kampania wrzesniowa?

no jak to zacznij od Westerplatte i pancernika Schelzwig-Holstein i Luftwafe, radiostacji w Gliwicach, o boju granicznym w pierwszych trzech dniach wojny, później wtrąć o ataku na Niemcy, później bitwa nad Bzurą, Tomaszowem Lubeslskim i dalej: kapitulacja Wawy i Helu, o Kocku napisz. Wymień wszystkie jednostkibiorące udział w wojnie obronnej

Gość ujdzie hahah
2!

Gość historiaiaia
nikt mi nie odpowie?:( Nie wiem po co komu historia w szkole, trzeba myslec o przyszłości a nie o jakis dziadkach:O

Gość historiaiaia
spadaj podszywaczu. ginorossi dziekuje. bedziesz tu jeszcze w razie jakis moich pytan? ;)

Gość historiaiaia
a o katyniu tez mam napisac?:( ratujcie!!! Ostatnio ogladałam film. To tez było coś z wojną.

Gość hitleryzm
a jesli moj temat brzmi: HITLERYZM W NIEMCZECH to co powinnam w nim ujac? dlaczego powstal? jakie byly skutki? moze mi ktos pomoc?:)

Katyń nie ma nic wspólnego z wojną obronną o tym hitleryźmie to zaczelabym od tego jak Hitler zdobył stanowiska kanclerza Niemiec, powstanie NSDAP, pamiętaj o ustawach norymberskich i pakcie antykominternowskim

Gość historiaiaia
z katyniem to podszywacz. zacznam od tego ze wojna obronna polski zwana takze kampania wrzesniowa to pierwszy etap II wojny swiatowej. tym ze byla to obroana poski przed wojskami 3 rzeszy i zsrr itd od kiedy do kiedy trwala. i teraz nie wiem co dalej napisac, od czego zaczac. od razu o westerplatte?

Gość historiaiaia
podziwiam ludzi ktorzy historie rozumieja i w dodatu pamietaja nazwiska, daty. niesamowite :(

Gość Industrial Nazi
ale przecież Niemcy nie napadły na Polskę pierwsze ? :o to Polacy nie chcieli oddać dobrowolnie należącej wcześniej do Niemiec ziemi i wypowiedzieli wojnę ;)

Gość historiaiaia
a jakie bylo znaczenie tej wojny obronnej?

Gość czy ty wogole zajrzalas
jeju poczytaj na Internecie ...

Gość historiaiaia
no wlasnie czytam, czytam, oczywiscie ze to robie tylko tyle tych informacji ze juz sie gubie :O

Gość kamilo77
niemcy chcieli zdobyc owy szczecin ale rosja przyczynila sie do planu aby podzielic polske niemcy z pocztku nie chcieli tego robic bo chcieli to miasto ale jak hitler pi****** austryjak wszedl na sam szczebel niemiec to sie losy potoczyly inaczej,ruskie mialy pomoc polsce a wrecz czekala aby niemcy podbili pol polski rosja na tomiast zagarnel by pol lecz niemcy sie skapli ze ruskie tylko czekaja az niemcy podbija i wtedy wyszedl konflikt z rosja.Ruskie to sz**** zdradzily polske i niemcy!!!!

Gość kamilo77
a o katyniu to ja juz ku*** nie wspomne!!