Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy kupic juz teraz

Odciagacz pokarmu-kupic przed czy po porodzie?

Polecane posty

Gość czy kupic juz teraz

Czy zawsze sie przydaje dla matek,ktore karmia? U nas sie nie przelewa,kupilismy wozek,lozeczko,pieluchy i nie wiem czy bedzie to wydatek z rzedu "koniecznych".Dziekuje za pomoc!

jesli kupisz wcześniej na allegro to na pewno mniej kasy wydasz, bo są dużo tańsze, ale z drugiej strony może nie być potzrebny - oby nie był :) ja np miałam ogromne problemy z karmieneim i musiałam natychmiast kupić laktator i przepłaciłam ok 40 zeta..

nie kupuj, ja karmie piersią i ani razu nie był mi potrzebny, a przy ewentualnym nawale pokarmu to mleko samo leci wiec ręcznie sobie odciągniesz, jak dla mnie szkoda kasy, poza tym używanie laktatora nie jest za bardzo korzystne

Gość kup rzed porodem

Gość przyda się zapewniam

no a ja kupilam i nie moglam karmic piersia wiec tylko pieniadze zmarnowalam, poza tym nie wszystkie kobiety musza odciagac, wiec sie wstrzymaj

ja kupiłam dopiero po porodzie w 4 dobie i to mąz na gwałt latał po aptekach, miałam taki nawał, że odciaganie ręczne nie pomogło, a dziecko nie chciało wyssać, nadal karmię piersią ale co jakis czs laktator sie przydaje zaluje ze nie kupilam przed porodem i sama nie wybrałam

Gość bebes
ja kupiłam po porodzie w szpitalu

Ja też miałam przed porodem taki dylemat i całe szczęście że nie kupiłam. Podczas karmienia nie przydał mi się ani razu. Poza tym jeśli będzie potrzebny zaraz po porodzie to na kilka dni można wypożyczyć z poradni laktacyjnej (zanim się nie kupi swojego)

Gość Lena 81
Nie w każdym szpitalu są poradnie laktacyjne i laktatory. Ja nie kupiłam przed porodem i żałowałam. Po porodzie mały dostał żłótaczki i nie mógł ściągać pokarmu z piersi na bieżąco. Mąż musiał latać po aptekach i kupić. Ręczne ściganie - masakra. Lepiej się zopatrzyć - takie jest moje zdanie, nie musi to być przecież laktator za 200 zł, tylko zwykły z ręczną pompką za 30 zł np. Campol- u.

Gość ARRO
Ja mam termin za 6 tygodni i na razie nie kupuje nie sądze ,że będzie mi potrzebny a faktycznie jak piersi są pełne to mleko samo leci a jak będzie trzeba to nie problem jest teraz kupić

Gość 111111111
ja nigdy nie korzystałam z laktatora,miałam bo dostałam od kolezanki i lezał w szafce

ja nie wyobrażam sobie życia bez laktatora na dzień dzisiejszy:) Już w szpitalu musiałam korzystac ze szpitalnego laktatora taki mialam nawał pokarmu:) Polecam, napewno się przyda:)

U mnie laktator to był daremny wydatek ponieważ tak wyszło, że nie karmiłam piersią. Myślę, że spokojnie można kupić po porodzie jak okaże się , że jest potrzebny.

Ja chciałam kupić laktator po porodzie (twierdziłam, że mam czas, po co na początku itp), ale wyszło tak, że był mi potrzebny już w szpitalu. Syn miał żółtaczkę i nie chciało mu się ssać, poza tym miałam jeszcze problem z płaskimi brodawkami... Mąż kupował sam, nie powiem, spisał się dobrze, bo nie przepłacił, a dobry laktator przyniósł, ale wolałabym sama wybrać... Wg. mnie jeśli w przyszłości zamierzasz korzystać z laktatora to kup przed porodem, jeśli nie, to nie kupuj - nie ma co zakładać jakichs fatalnych scenariuszy. W razie potrzeby i tak kupisz.