Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość haniutkaa

Czy konflikt i dyskryminacja rasowa to to samo?

Polecane posty

Gość haniutkaa
up

Gość haniutkaa
konflikt rasowy i dyskryminacja rasowa

Gość haniutkaa
A konflikt rasowy i rasizm?

chyba nie to samo, dyskryminacja to przekonanie o wyższości jednej rasy nad drugą, wydaje mi się że dyskryminacja wywołuje konflikty rasowe, chyba coś najgorszego co mogli wymyśleć ludzie

Gość feratyu
No nie to samo, konflikt to jak się dwie mniejszości zetrą ze sobą, bo się nie znoszą. Dyskryminacja: jak jedna nie ma nic do gadania, a druga rości sobie prawo do bycia lepszą rasą.

Gość feratyu
W przybliżeniu: konflikt to jak się Żydzi naparzają z Arabami. Dyskryminacja - postawa większości Polskiego społeczeństwa wobec ludzi innych ras. Ponieważ tychże jest garstka w Polsce, trudno mówić tu o konflikcie.

Gość crisis diy
feratyu - prawdziwi polacy to słowianie a ich jest w polsce (dziś) bardzo mało.słowiańska uroda to blond włosy i wysoki wzrost a takich ludzi jest naprawdę mało u nas.w polsce przeważają czarnowłosi dynarzy z południa nie mało jest też Rumunów i Romów.co do żydów to w polsce jest dużo i nie wiem czy nie więcej niż prawdziwych słowian (słowian mozna spotkać w Finlandii,Estonii,Białorusi... KONFLIKT RASOWY - wojna lub spór militarny o podłożu religijnym i rasowym. DYSKRYMINACJA RASOWA - powszechne uważanie o wyższości jednej rasy nad drugą .

Gość słowianka z Szczecina
więc jestem samotna :(