Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ania2725

pytanie z internetu

Polecane posty

mam pytanko.mam internet w którym moge w ciągu jednego miesiąca wykorzystac do 500MB megabaytow,ale tu wszystko pokazują w kilobajtach,jak to przeliczyc.mam inter od niedawna i jeszcze zabardzo duzo nie łapie.

Gość o ja nie mogę
1 MB to chyba 1000 kb ale pewna nie jestem.

Gość o ja nie mogę
1 MB to 1024 KB tak się to przelicza w przypadku transferów internetowych i ichych opcji internetowych

Gość przelicznik
1 megabajt to 1024 kilobajty, czyli masz do wykorzystania 512 tys. kilobajtów.

a to mi wystarczy?czy liczą sie tylko rzeczy które sciągam,np filmy,piosenki,czy liczy sie tez czas ile na kompie siedze,bo widze ze tu czas mi leci powoli

Gość powstańczyk
500 MB transfer ? ? ? Chyba 512kB ! Mylne są określenia bo są kilo-bajty -kb- i kilo-bity -kB-. Możesz mieć transfer 512kB tj kilobitów a wyświetla ci w kilobajtach. Mnożnik, czy dzielnik jest przez 8.

Gość powstańczyk
Masz pół Mega transfer przez sieć czy tak ?

Gość zainstalujsobie
Net Meter -darmowy programik do mierzenia ilości danych pobranych i wysłanych

ania2725 ---> liczy się wszystko co pobierasz z netu. Przy 500 MB nie ściągniesz nawet 1 filmu, ledwo wystarczy na otwieranie stron przez miesiąc :o Pewnie chodzi o blueconnect albo coś podobnego.

posluguje sie laptopem.i aby miec internet kupilam taką karte co wkladam do tego laptopa,pracuje tak jak telefon komórkowy.i wybralam taki abonament za 20 euro na miesiąc mam 500MB.i moge siedziec 24 na 24 godziny.ale mam komp od niedawna i nie znam sie na tych KB I MB.nie wiem co ile ma.

Gość to sie dowiedz dokładnie
cz to 500 to jest predkość czy ograniczenie transferu do 500Mb bo to zasadnicza różnica. Jeżeli masz tylko 500Mg do wykorzystania i przekroczysz limit, to rachuneczek będzie taki, że ci się odechce wchodzić do netu.

nie,to nie prędkosc,to chodzi o wielkosc tego co chce sciągnąc.bo mi mówili ze moge scjągnąc 500 MB.

Gość rozumiem tez tak mam
niestety uprzedzam Cie ze 500Mb do ściągniecia to jest mało, chyba ze interner jest Ci potrzebny tylko do przeglądania stron a nie ściągania plików. O ściąganiu zapomnij, i pamiętaj że liczą się nie tylko te dane które ściągasz, ale tez te, które wysyłasz. U mnie się ten limit wyczerpuje po tygodniu a potem rachunek przychodzi na kilkaset zł. Tzn przychodził, bo teraz juz ograniczam.

ale wytlumacz mi dobrze co z tym scjąganiem,jak ja naprzyklad pisze sobie z wami,przeglądam,czytam,to sie liczy jako scjąganie?czy scjągane to np z BEARSHARE jakiejs piosenki bo narazie nic takiego nie robie.tylko pisze,czytam rózne strony.

Gość wszystko sie liczy dziecino
kazda stronka w necie zanim ja zobaczysz w przegladarce jest pobierana na twój dysk :) , oczywiscie zwykła stronka nie przeładowana zdjęciami czy flashem wazy niewiele ale 500 MB to ci starczy tylko na takie przegladanie netu, o sciaganiu jakichś plików zapomnij raczej bo co to jest 500 MB?

Gość dokładnie
każda stronka. Zapewne masz jakiś licznik danych, a jak nie to go zainstaluj

dzieki za DZIECINO,w razie czego to za miesiąc zmienie ten abonament.inny za 25 euro do 9 GIGA ale po 17ej moge,a z rana to co będe robila????szybko musze robotke znaleść,

Gość i jeszcze jedno
500 MB = 512000 KB !MB = 1024 KB