Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wnioseknadowod

wypelniam wniosek na dowod

Polecane posty

Gość wnioseknadowod

i tam jest rubryka nazwisko rodowe a ja jestem panna to skoro juz na poczatku napisalam zaraz w 1 punkcie swoje nazwisko to przy tym punkcie nazwisko rodowe musze je jeszcze raz napisac czy zostawic puste miejsce

Gość nie martw się na zapas
napisz, co ci szkodzi

Gość o ja nie mogę
napisz bo się pani urzedniczka zdenerwuje i jeszcze ci wniosku nie przujmie

Gość nie martw się na zapas
tak wogóle, to wiele osób "choruje" obecnie na wtórny analfabetyzm... a może nawet i nie wtórny... ?

Gość maddziuulek
jeszcze raz:)

Gość wnioseknadowod
a co tak ostro??? tylko sie zapytalam i tak zanosze na ostatnia chwile wiec juz sie wole tym urzedniczkom nie narazac :-)

Gość musisz wpisać jeszcze raz

A ja chyba nie musiałam nic się tłumaczyć :P Może to dlatego, że byłam jak były takie kolejki w urzędach i ludzie dowody wymieniali i nie było czasu na zajmowanie się dogłębnie moją skromną osobą :)

Gość mail...mail
Dwa tygodnie temu skladalam wniosek i w moim urzedzie byly dwa punkty z weryfikacja wniosku. I pan dopisal mi takie same nazwisko w rubryce "rodowe", wiec mozesz sobie spokojnie wpisac. A co do kar to maja byc jesli sie nie zlozy wniosku do konca tego roku. Ale ile jej bedzie to jeszcze nie wiedza.

ale mi nie chodzi o kary jesli ktos nie wymieni starego tylko podobo jest jakis termin w ktorym jest obowiazek wyrobienia sobie pierwszego dowodu po ukonczeniu 18tego roku zycia.....

No ponoć trzeba wyrobić sobie w rok po ukończeniu 18 lat. Może to prawda, ale może ten przepis nie jest egzekwowany, może dlatego, że może to zależy tylko i wyłącznie od osób pracujących w urzedzię, i to nie jest potem sprawdzane ani oni nie są rozliczani z tego przez inne osoby. Nie wiem!

Gość ja skladalam pare dni temu
i nie wpisywalam rodowego nazwiska. jak trzeba to pewnie mi dopisza bo nawet nie sprawdzila pani tego wniosku przy mnie. pozniej sobie przypomnialam ze daty nie napisalam. daty skladania wniosku. pewni tez mi dopisala...