Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość świniakożerca

Zaraz pękne ale jem dalej

Polecane posty

Gość świniakożerca

Ojciec przywiózł ze wsi świniaka i świnaikowe produkty wiejskie. Zjadłam już chyba dwa pętle kaszanki (ogromne) i mam ochotę na więcej...tylko gdzie to zmieścić? 😭 Dodam, że kasznki ze sklepu nie zjadłabym...fuj :o Tak samo szynki...czy ktoś oprócz mnie zna smak parwdziwej wiejskiej szynki wędzonej przy babcinym domu? Kurde...te zwykłe szynki...a raczej pseudoszynki....obrzydlistwo!!! Te nibywiejskie są zjadliwe, ale i tak porównania nie ma...ten smak, ta kosystencja (dosłownie rozpływa sie w ustach!)... Jem mało mięsa...ale to wszytsko co tato przywiózł zjadlabym na jeden raz gdyby można ot było zmieścić :classic_cool: Kiedyś będę mieszkala na wsi i będę hodowć świnie!!!!

Gość dss
a ja wczoraj jadlam swiezyzne u papcia (przyszlego tescia) ;-)

Gość świniakożerca
To straszne...dopiero jak się zje coś takiego czuć jakim świństwem nas próbują faszerować w sklepach :o Zwykła kaszanka...a czuję się jakbym jadła produkt LUKSUSOWY :P

Gość świniakożerca
Dzięki :classic_cool:

Gość świniakożerca
hm, hmmm ....... jest mały problem.... ma ktoś z Was namiary na dobre środki przeciw biegunce ??? :O

Gość świniakożerca
Podszywaczu - takie cuda nie powodują biegunek :P

Gość jednego świniaka już hodujesz
w okolicy pępka :o

Gość świniakożerca
tylko sraczke :O

Gość świniakożerca
przestańcie się podszywać! mam jeszcze pytanko: włośnie i tasiemce giną przy gotowaniu lub smażeniu, prawda?

Gość świniakożerca
Dla mnie to już święta :P Kurde - taki "rarytasy" mam 2 ray w roku na święta...o miejsce też nie ma co się bać. Dziś pewnie sie tak objem, że jutro i pojutrze nie będę mogła patrzeć na nic innego niż woda mineralna...ale traz myślę tylko o jednym: zjeść świniaka!! :D

Gość ja rowniez uwielbiam
domowe wedlinki. Kielbasa taka rozpadajaca sie, pachnaca dymem (ze sklepu sie brzydze, chyba ze smazona to zjem), smaczna szyneczka :). Niestety na takie pysznosci musze czekac do pierwszego dnia swiat gdy babcia wpadnie w odwiedziny :)

Gość dlatego wsiowe baby są takie
GRUBE

Gość świniakożerca
ja również uwielbiam -> Wiesz...najsmieszniejsze, ż u mojej babci (mieszka z nią ciocia z rodziną) nie korzytają z tych "dobrodziejstw"...nie rozumiem jak można woleć kupować te napompowane produkty "prawie jak", podczas gdy niewielkim kosztem można jeść takie cuda :o Świniaki zamawiamy My (tzn na część rodziny, która wyemigrowała do miasta), przed każdymi świętami jest wielkie świniobicie i wędzenie :D :D :D

Gość świniakożerca
oczywiście, na czas samego świniobicia wolę się ukryć... :P wiesz, te chłopy uganiające się z zakrwawionymi nożami :P

Gość świniakożerca
dlatego... -> Kurde, zdziwiłbyś się... Zresztą jakby się miało to na codzień to później człowiek tak by się na to nie rzucał :o

Po zabiciu świni oddaje się próbkę do weterynarza,aby zbadał,czy mięso jest \"czyste\"(chyba,że bije na czarno,w co wątpię,bo świnie,są teraz kolczykowane).Więc,nie ma obawy,że w mięsie,są jakieś pasożyty. Ja mam przyjemność zajadać się takimi rarytasami średnio 3 razy do roku.Rzeczywiście,te wędliny ze sklepu,a wiejskie----->nie ma absolutnie porównania. SMACZNEGO!:)

moj chlopak robi tak samo........ zabil swinke w srode......zrobili kielbaski, kaszanki i takie tam....... ja ogolnie miesa nie lubie..zwlascza kaszanek....ale on jak najbardziej ....

Ja mieszkam na wsi i ni jadam kaszanki moze gdybym wychowala sie w miescie i tam mieszkala to bardziej bym ja doceniala;) natomist zyneczka i kielbaska to sa bezkonkuencyjne;)

Gość świniakożerca
mówiąc o rzucaniu się mam na myśli oczywiście te grube, wiejskie baby :classic_cool: wiesz, zawsze imponowała mi siła i witalność, a w miejskich klubach "les" sami rozumiecie, kobiety słabe i wiotkie :O