Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamy pomóżcie

moje dziecko ma skończone 2 lata i....

Polecane posty

Gość mamy pomóżcie

...jeszcze nie mówi, czy powinnam się niepokoić? Lekarka mówi, że niedługo się rozgada, ale jak słyszę, że inne dzieci w tym wieku już mówią, to się zaczynam stresować.

moje tez mowi tylko kilka podstawowoych słow(i i na szczescie ostatnio zdarza mu sie coraz czesciej je powtarzac),tez sie czasem niepokoje ale ponoc niepotrzebnie.........

Gość nie bój się
Moje przyjaciółki dziecko też w tym wieku nie mówiło, tochę się niepokoiła mimo, że sama jest pediatrą. A teraz ma 3 lata i gadulstwo odchodzi,że hej. Ja nie pamiętam kiedy dokładnie zaczęła mówić, ale pamiętam jak mi ta koleżanka wspominała wtedy o swoich niepokojach. Jeszcze Cię zagada, ciesz się ciszą bo to już niedługo.

Gość moja chrzesniaczka
ma 2 latka i gada jak najeta ale to dlatego,ze ma dwie starsze siostry ktore w kolko sie z nia bawia i do niej gadaja

Gość mamy pomóżcie
ech, chciałabym żeby się już rozgadało, staram się jak najwięcej mówić, opowiadać, dużo czytam. Dziecko potrafi naśladować głosy zwierząt i najczęściej mówi słowo NIE. Z MAMA i TATA ma problemy

Gość mamy pomóżcie
mam córeczkę

oj zobaczysz ze wkrótce sie rozgada :-) coreczka mojej kuzynki miala niecale 2,5 roku jak sie rozgadala

Mój ma 2 lata i 3 miesiące i również ma ,,ciężką mowe\" .Mimo żę bardzo dużo do synka gadamy,tłumaczymy itd to tylko woła -mama,tata,pić,da-da.Reszte to pokazuje lub mówi po swojemu :)