Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaa5555

kto robil irygacje Tantum Rosa??? help

Polecane posty

Gość aaaaaaa5555

czy wy to wstryzkiwalyscie na raz, czy kilka razy naciskalyscie na irygator??? bo tego plynu to duzo jest, o,5 litra az- calosc ma wleciec???

Gość aaaaaaa5555
hmm, zalecil mi to lekarz wiec nie wiem czy to tak jak piszesz, czy komus to pomoglo, moze ktos jeszcze sie wypowie? ja mam robic irygacje co 2 dni i potem brac tabletke przeciwbakteryjna dopochwowo a potem po skonczonej kuracji lactovaginal. Niech ktos jeszcze sie wypowie!!!

Gość modern trolling
wypowiadam sie :classic_cool:

Gość aaaaaaa5555
czy ktos jeszcze stosowal i co moze o tym powiedziec? w jakim celu to stosowalyscie, z polecenia lekarza??

Gość aaaaaaa5555
ja stosuje z polecenia wsiowego znachora. babcia stosowała, mama stosowała i tata stosowała. ja też stosowała.

Gość szylingg
ja robilam i zadnej flory mi nie wyplukalo, tez mi lekarz zalecil i bylo wszystko w porzadku

Gość aaaaaa555
halo

używam od ładnych paru lat, raz na rok czy raz na dwa lata. Przeważnie latem po długich podróżach w upalnym klimacie, kiedy zdarzają mi się jakieś stany zapalne. Tantum Rosa polecił mi ginekolog :) Mam od lat I grupę przy badaniach cytologicznych, więc aż tragicznie z Tantum Rosa nie jest :D

a po co sie robi taką irygacje?to an stan zapalny,czy profilaktycznie?czy jeśli podmywam sie Lactacydem,który zawiera kwas mlekowy,to powinnam jeszcze łykac jakis probiotyk?i ostatnie pytanie-niedługo wybieram sie na cytologie-czy powinnam sie jakos przygotowac,np.zastosowac wczesniej Vagical profilaktycznie,nie współzyć przed?to moja druga cytologia będzie,na pierwsza poszłam\'z marszu\'i wyszła 2 grupa.pozdrawiam:)

irygację to TYLKO na stan zapalny, nie można robić profilaktycznie bo niszczy naturalną florę. co do probiotyku, to myślę że jak nie masz problemów z nawracającymi stanami zapalnymi, grzybicami, nie bierzesz tabletek anty (one często zwiększają możliwość wystąpienia zapaleń) ani antybiotyków (przy tych ostatnich probiotyk obowiązkowo) to nie ma sensu ich łykać. zawsze możesz o to spytać twojego lekarza :) przygotowanie do cytologii - żadnych irygacji, żadnych vagicali, nic nie rób, nie można współżyć na 2 dni przed i to wszystko. nie można nic tam robić bo to może zaburzyć wynik.

acha,ok,dzieki:)biore tabletki,ale nie mam problemów z nawracającymi stanami zapalnymi.tak jak mówie,używam lactacydu,ale zastanawiam sie nad tym probiotykiem.z tego co widze,nie jest on zbyt tani,a tylko 10 sztuk w opakowaniu???

jeżeli nie ma problemu to nie wiem czy jest sens brać. ale lekarzem nie jestem :P więc jak masz wątpliwości to na następnej wizycie zapytaj ginekologa.

Gość switeczka
Kurde spać nie mogę i tak sobie łażę po forach i napiszę, że mój gin, powiedział, że jak najbardziej można brać lacibios femina, bo to suplement diety i na pewno nie zaszkodzi a pomoże, wzmocni florę, bo lepiej mieć wszystko na maxa niż na 99% ;) Prawda? Ja biorę, bo najmniejszej ochoty nie mam, żeby mnie jakieś dziadostwo potem męczyło.

Gość klaudynaaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... Robilam test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu : http://tnij.org/testosobowosci

Gość gość
Mi lekarz kazał wlać te tantum rossa i wyciągnąć z pochwy ten zły śluz za pomocą tego irygatora i nie wiem co mam robić bo na ulotce jest inaczej :( ktoś podpowie?

Gość gość
Nie zasysaj śluzu irygatorem, bo zainfekujesz go sobie. Po to masz płukankę, by nią wypłukac, to co jest do wypłukania. Poza tym po każdej irygacji powinno sie zakładać probiotyk dopochwowy, np Lactovaginal, by odbudowac wypłukana flore bakteryjną.

Gość gość
Mi też pani ginekolog kazała przepłukać i to wybrać ze środka, ale jak to juz nie powiedziala.

Gość gość
Mi też pani ginekolog kazała przepłukać i to wybrać ze środka, ale jak to juz nie powiedziala.

Gość gość
Irygacje robię od tygodnia. Kupiłam saszetki i zestaw do irygacji. W aptekach dostępne sa również gotowe roztwory w buteleczkach, co napewno jest wygodniejsze. Ja przygotowuje 0,5 l przegotowanej, letniej wody, mieszam z tantum rose, zakrecam irygator specjalnym wkładem (dołączony do zestawu do irygacji) wkładam do pochwy (najlepiej w pozycji stojacej, w wannie lub pod prysznicem) ginekolog mówiła, by ruchy nacisku były zdecydowane i w miare szybkie. Po opróżnieniu irygatora tak czy siak większość wylatuje z pochwy. Nastepnie aplikuje maść macmiror. Po skończeniu kuracji tymi dwoma lekarstwami mam użyć lactovaginal. Takie wskazówki dostałam na infekcje mieszaną :)