Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oliwia08

17 tydzien, strach mnie paralizuje

Polecane posty

boje sie o malucha, boje sie jak brzuch mnie boli ze cos sie dzieje, jak sie nic nie dzieje zastanawiam sie dlaczego, panikuje na kazdym kroku, popadam w paranoje:/

Nie panikuj - musi być dobrze i tak właśnie bedzie.Nie ma co się stresowac,bo to niezbyt dobrze wpływa na dzieciątko.Głowa do góry - i tak trzymać.Pozdrawiam i życze dużo optymizmu.

daj spokój :) brzuch boli bo się zwyczajnie rozciąga - ciągle rośnie zobaczysz później - ja jestem w 8 m-cu i teraz to dopiero pobolewa - wiązadła z boku ciągną bardzo (a jak maluch kopnie w takie miejsce to aż podskakuję), ciężko się ułożyć do snu, boli kręgosłup itp uroki :D jak nie masz skurczów, krwawień itp to możesz być spokojna że jest ok

dzeki ale uslyszalam od paru osob , ze moge nie dochodzic ciazy bo bralam tabletki anty, do tej pory przytylam 3-4kg i moja tesciowa twierdzi ze bede jak wieloryb bo dojde do 35kg.. nie wiem ..

po pierwsze - zamknij uszy na \"dobre rady\" z otoczenia poważnie - bo zgłupiejesz od tego wyrocznia to lekarz i (np. dla mnie) net - ale te porządne stronki dla matek , np.: http://www.babyboom.pl/ciaza.html babyboom bardzo lubię 17 tydzień to jakoś początek 4 m-ca tak? to przybierasz na wadze zgodnie z przepisami - ok 1 kg w I i II trymestrze i po ok 2 w III razem można przybrać 12-14 i jest to NORMA

Dziewczyno daj spokój skąd takie bzdury,że nie donosisz ciąży.Ja brałam antykoncepcję i obie ciąze donosiłam i naprawdę nic się nie działo.Poprzedniczka dobrze napisała -jeśli nie ma krwawień,skurczy wszystko jest dobrze.nie doszukuj się problemów tam gdzie ich nie ma.I nie słuchaj nikogo - tyjesz tak jak powinno być i niczym się nie przejmuj.

a co do tabsów - dziewczyny odstawiają i rodzą zdrowe dzieci bez kłopotów niektóre biorą, mimo to wpadają i rodzą dzieci :D

dzieki wielkie:) ale lekarz powiedzial kiedys ze nie bede mogla miec dzieci i gdy zaszlam w ciaze to jakbym w lotka 6 trafila i teraz panikuje:)

Ja wpadłam na Cileście i donosiłam nie wiem skąd masz takie bzdurne informacje na temat tego,że jak bierze się antyki to się nie donosi ciązy. Nie słuchaj nikogo - tylko jak to się mówi lekarza,bo on wie najlepiej jak przebiega ciąża.

lekarze się mylą na szczęście :) jeżeli nie robiłaś konkretnych badań diagnozujących bezpłodność tylko lekarz tak powiedział bo mu się wydawało to przestań sie przejmować

lekarz mowi, ze piekna ciaza i ze jestem mloda to powinno byc wszystko dobrze, musialam z pracy zrezygnowac, bo mialam bole okropne brzucha i w szpitalu wyladowalam raz, ale poza tym wszystko super.w czw do lekarza obym sie dowiedziala co bedzie, czuje ze chlopak:)

moja siostra miała nie mieć dzieci według lekarza i tak sobie lekko do tego podeszła i wpadła - niedługo będzie miała drugie i tez brała 3 lata tabletki.Masz termin na maj - jak moja siostra piękny miesiac zazdroszczę wam.

Gość hmmmmhhhhhhhhhh
lekarz ci mowil, ze nie mozesz miec dzieci a bralas tabsy? Dziewne to.

tak bralam cilest i diane, potem nie dostalam okresu po odstawieniu, do tego zanikly mi damskie hormonny ale sama jestem sobie winna, za duzo schudlam, zasuszylam sie w srodku:/

Ja cilestu już w życiu nie wezme na mnie nie podziałał - wpadłam z hukiem i jeszcze do tej pory nie wiem jak.

A z drugiej strony bardzo się cieszę mam słodkiego synusia,którego kocham nad życie.

ale mam nadzieje, ze nie zalujesz :) ide spac bo jutro musze uszka kleic na wigilie, szykuje cala, tak to jest jak sie nie ma rodziny pod reka i trzeba samemu zasuwac:)

Nie przesadzaj tylko ze sprzątaniem - nie warto sie tak produkować.Dzidzia najwazniejsza.Życze przyjemnego lepienia uszek i więcej optymizmu na przyszłość.Nie zadręczaj się więcej a brzuch boli czasem to zupełnie normalne.Jak nie ma krwawień to pamiętaj ,że jest w porządku.Niedługo poczujesz ruchy - zobaczysz jakie to wspaniałe uczucie - ja za nimi tęsknie.Pozdrawiam i życze dobrej nocki;-)

czesc!ja juz po robocie, wkoncu klaplam i musze sie wziasc za nauke bo jutro do szkoly... leee.. w czw do lekarza to sie uspokoje, ja dzis na slodkim zjadlam 2 3bity i paczke delicji, mama mi przywiozla z polski.. mniam