Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smakosz słodyczy

Z jakiego kraju słodycze są najsmaczniejsze ?

Polecane posty

Gość smakosz słodyczy

Dla mnie te z Niemiec i niektóre z USA.

Gość brumka brumka
a ta czekolada z okienkiemi duzymi orzechami to skad???z niemiec?bo wlansie ta czekolada mi naj smakuje:)

Gość mniaaaaam
czekoladki belgijskie typu praliny!!!!

Gość tarantulla
ja najbardiej lubie slodycze z Holandii zwlaszcza te zielone zelki albo lizaki z marihuana:)

Gość mniaaaaam
tarantula-> jak mieszkasz na trasie od granicy -wrocław, katowice, kraków, to ci mogę podrzucic tych twoich holenderskich rarytasów :P

Gość czekoladomaniaczka
Co to znaczy nikt nie trafil? Nie wiesz, ze gusta sa rozne i sie o nich nie dyskutuje? Ja np. uwazam, ze czekolada Lindt nie umywa sie do Milki, ale snobki beda kupowaly Lindta nawet jak nie bedzie im za bardzo smakowal. Slodycze z USa sa okropne, smakuja jak produkty czekoladopodobne. Najbardziej kocham niemieckie czekolady produkowane dla Aldika firmy Chateau. U nas mozna je dostac na rynkach przy stoiskach z produktami niemieckimi. Najlepsza jest polgorszka z migdalami i biala z chrupkami ryzowymi.

Gość pussia7
Mysle, ze niemieckie (zwlaszcze MILKA heh truskawkowa) i belgijskie pralinki z nadzieniem orzechowym mniam, a poza tym Wedel jest bardzo dobry i czesto polona w Ameryce go kupuje heh wiem z doswiadczenia :) pozdro dla smakoszy slodyczy takich jak ja :)

uwielbiam gruzińską czurczchełłę - orzechy laskowe nawlekane na sznureczek i wielokrotnie zanurzane w zagęszczonym soku winogoronowym, tak długo, aż powstaje czerwony lub żółty słodki sopel / w zależności od tego czy użyto soku z białych czy ciemnych winogron/. W Polsce nie do dostania... 😭 A jaki smak! mmmmm... I rosyjskie zefiry i pastiłę, rodzaj ptasiego mleczka, ale smak zupełnie inny.

Gość zegarynka.
A jakiej firmy sa te belgijskie czekoladki?

Gość Asik...
slodyczne tureckie niektóre straaasznie slodkie ale mozna sie do nich przyzwyczaic nie koniecznie turkish delights ale np ciasteczka tutku, wszelkiego rodzaju babeczki a ciasta i torty z cukierni... ehh gdyby w polsce taka otworzyc, zbilabym chyba majatek