Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klociaaa

ale sie wkurzylam

Polecane posty

kupilam dzis aparat olympus x-775 za 699zł teraz go sobie tak oglądam i patrze ze moge zrobic jedynie 3 fotki... zeby zrobic wiecej potrzebne jest karta pamieci:O telefon kupilamna prezent dla narzeczonego, jestem kompletnie splukana nie bede miec kasy na dokupienie karty :O co mam teraz zrobic:O? dlaczego w sklepie nie poinformowali mnie ze potrzebna jest karta pamięci:O ze sam aparat miesci jedynie 3 fotki:O?

Gość sajkkjflksjdglsd
o raaaaaany co za kretynka.....

Gość przykro mi ale
to trochę bezmyslne... przecież oczywistym jest - a przynajmniej w opisie sprzętu przeczytac można - że do aparatu potrzebna jest karta pamięci, w przeciwnym wypadku aparat zapisuje zdjęcia w pamięci wbudowanej i w zalezności od modelu/marki jest to kilka/kilkanascie zdjęć; co do obsługi sklepu - wcale nie mieli obowiązku cię informowac o konieczności zakupu karty pamięci; a ceny kart kształtują się róznie, nie można podac jednej plusem jest to, że teraz sprzęt tanieje, a w styczniu to juz prawdziwe obniżki będą

Gość ohlolol
wyciagbnij karte pamieci, na samym aparacie tez pomiescisz troche zdjec, i w ogole dziwie sie ze tylko 3 zdjecia ja za moj aparat dalam 750 zloty i karta byla dosc duza na okolo 100 zdjec, ale po miesiacu dokupilam karte z 2 giga. zawsze na poczatku w aparacie masz mniej miejsca:)

Gość karta pamieci 1giga
dosc dobrej jakosci to ksozt ok.40zl. nie jest to jakis majatek...

dlaczego wyzywacie mnie od kretynek? Skąd mialam wiedziec wsklepie nie przeglądałam instrukcji ani tego ile zdjęc zapisuje tylko oglądalam aparat, w domu sobei wszystko obejzalam dokladnie ... i zaluje sie ze wzielam ten aparat i nie pochodzilam po sklepach tyl;ko w tym jednym kupilam ... dalam 700zł a w necie te aparaty schodzą za ok 400zł:O wczoraj czytalam instrukcje i te rózne dane techniczne i tam pisze,ze karta ma byc xD-Picture Card (512MB) - wtedy aparat zmiesci 255 fotek, a film moze trwac 25minut, a bez karty miesci 3 fotki i ok 12 sekundowy film (o ile dobrze pamiętam) i teraz mam pytanie czy jesli aparat jest firmy Olympus to czy karta tez musi byc takiej firmy?

Gość aaa556
klocia, karta moze byc najtansza, nie musi byc olympusa...moze uzbierasz pare groszy i kupisz jednak...

Gość aparaty sprzedaja zwykle bez
kart pamieci... Karte juz niech sobie sam kupi. I tak sie wykosztowalas :D Ja nie widze problemu :P

Gość pippek
czym sie martwisz dziewczyno? kupiłas naprawde kosztowny prezent,wiec karte chłopak bez problemu niech sam sobie dokupi i niech sie cieszy,ze taki drogi prezent dostał

no niby tak, ale troche mi tak głupio wogle od razu porobilibysmy sobie fotki a tu dupa bo tylko 3 mozna zrobic... troche sie wkurzylam na nich w sklepie bo oferowali inne pierdoly do tego sklepu typu ladowarka baterii atui na telefon jakąs smycz do telefonu ale o karcie nic nie wspomnieli:O słuchajcie a czy tak jest w klazdym aparacie ze bez karty pamięci miesci tylko kilka zdjęć? Jutro pochodze po sklepach i popatrze jakiejs taniej karty ale wezme ze sobą aparat zeby od razy sprawdzic czy dziala;p zeby niemiec pozniej problemów, ze złą karte kupilam:P Mam jeszcze 70 zł ale to miało byc dla niego na bluzke na gwiazdke na prezent ... bo aparat dostanie na urodziny;p

Wiesz co, nie wiem, ile masz lat, ale jak ja byłam młoda (i miewałam chłopaków) to na prezenty dla nich wydawałam po 150-200 zł. Na pewno nie wszystkie pieniędze, i na pewno nie tak głupio. Może to cię nauczy, że jak chcesz wydać poważną kasę, to wypada się do tego przygotować, a nie kupic pierwsze z brzegu i potem marudzić. Po pierwsze, gdybyś poznała chociaż podstawy zakupu i działania takiego sprzętu, to być wiedziała, że karta jest konieczna - bo nawet jeśli czasem oferują jakąś z aparatem, to najczęściej małą. Po drugie, gdybyś trochę poszukała w necie, to byś na samym aparacie zaoszczędziła 300 zł - to wg twoich własnych słów. Masz nauczkę na przyszłość. Kup kartę do tego aparatu - a jak chłopak się zdziwi, że dostaje tylko jeden prezent na dwie okazje, to daj mu tym aparatem w zęby.

to nie jest chłopak tylko narzeczony, a to jest róznica... na aparatach sie nie znam... zawsze mi byl potrzebny tylko do zrobienia zdjęć nie przeglądałam jego dodatkowych funkcji, wzięłam ten który polecali w sklepie ... zastanawialam sie nad tym lub nad aparatem z canona za tą samą kase ten wydawal sie o wiele fajniejszy więc go wzielam... nie pomyslalam o karcie....

\"dlaczego w sklepie nie poinformowali mnie ze potrzebna jest karta pamięci ze sam aparat miesci jedynie 3 fotki ?\" bo to każde dziecko wie

Gość no to oddaj go przeciez
mozesz go zwrócić do sklepu :) i po problemie

meeaaa - no ja dzieckiem nie jestem i o tym niewiedzialam ... w sklepie byłam z mamą i kolezankąi zadna z nas o tym niewiedziala a dziecmi juz nie jestesmy :O boze ludzie nie kazdy interesuje sie takimi rzeczami jak aparaty:O

Gość klociaaa.
Słuchajcie a może podam wam numer konta a wy mi przlejecie te 5 dych na kartę ? No i mam pretensje że sprzedawca nie poinforował mnie, ze do tego aparatu nie mozna włozyć tradycyjnej kliszy fotograficznej. babcia mi właśnie przyniosła jakąś kliszę kupiona w markecie w promocji, chciałam załozyc a tu nigdzie sie nie da wsadzić

Dla mnie też nie jest oczywiste że aparaty są bez karty pamięci dlatego że mój chłopak kupił cannona -bez kary a mieści sie koło 100 zdjęć. Więc nie wiem dlaczego wyzywacie ja od kretynek i dzieciaków :/

nie czytalam wszystkiego ale tak na logike do zwyklego aparatu nie wkladaja kliszy tylko trzeba ja dokupic a w cyfrowce to chyba karta pamieci pelni role takiej kliszy w media markt mozna juz kupic karte za 39 zl

własnie wzielam ten aparat i troche poczytałam i wogle no i ustawiłam ze mozna zrobic 39 fotek tylko jakość obrazu zmieniłam ... bo była HQ (3072x2304) a ja zmieniłam na SQ(640x480) porobilam kilka fotek i wcale duzo sie nie różnią... są bardzo dobrej jakości i bardzo ładne ... tylko strasznie czerwone oczy robi ten aparat ... poczytam moze mozna to gdzies zmienic:) hymm co do tego podszywu to rzeczywiscie marniutki:P a tak wogle ja wiedzialam ze do aparatu mozna dokupic karte, żeby mieć na nim wiecej fotek ... ale myslalam wlasnei ze na sam aparat wchodzi ok 40 fotek a nie 3 :O i tomnie przerazilo ze tylko 3 fotki ... teraz jak doszlam ze mozna 39 zrobic to juz sie nie martwie :P karte dokupi sobie sam... no ale co 39 fotek to nie 3....

Gość klociaaa.
Marniutka to jest twoja wiedza na temat fotografii cyfrowej. Jak uważasz że zdjęcie 640x480 jest dobrej jakości to może kup sobie lepiej aparat na kliszę. No i w ogóle naucz się najpierw czytać :P

dlaczego mam uczyc sie czytać? Z czytaniem nie mam problemów. A z tym ze marniutka jest moja wiedza na temat fotografii cyfrowej w zupelnosci sie zgadzam. Przeciez ja od poiczątku pisze ze kompletnie nie znam sie na aparatch i wogle na tego typu rzeczach, umiem poradzic sobie w obsłudze ale wiedza teoretyczna co jest lepsze itd. co jest potrzebne, nigdy mnie to nie interesowało i na ten temat niewiem nic... dlatego zalozylam ten temat ... a wy tylko umialyscie zjechac mnie zamiast powiedziec zebym zminila w ustawieniach rozdzielczosc tych zdjęc:O zdjęcia zrobilam tą jakoscią i wyszły wcale fajne, od razu wrzucilam je na kompa zeby dokladnie obejzec... Jesli mój narzeczony bedzie chcial robic zdjęcia lepszej jakosci, kupi sobie karte pamięci i tyle .... poprostu jak juz pisalam wkurzylam sie bo głupio mi było dac aparat z pamięcią na 3 zdjęcia... ale teraz jest przestawione na 39 wiec jest ok, bedzie chcial na wiecej to jak juz pisalam dokupi sam karte...

Przecież już na samym początku jakaś dziewczyna Ci napisała to, do czego własnie doszłaś: \"rebel yell zmniejsz rozdzielczosc zdjec to sie wiecej zdjec na karte zmiesci ...\" wprawdzie napisała na kartę, a nie na aparat ale to bez różnicy :/ Gdybyś czytała odpowiedzi to byś na nie teraz zła nie była :P A to fakt, że teraz masz złą jakość tych zdjęć, może na wyświetlaczu aparatu niczym się nie różnią, ale na kompie są duże mniejsze, ale na początek może być.

I nikt Cie nie początku nie wyzwał od kretynek, a Ty \"Dlaczego wyzywacie mnie od kretynek\" :/ jedna dziewczyna napisała, że to było bezmyślne, zresztą sama przyznałaś że to było bezmyślne i że za szybko to załatwiłaś :/