Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szukam prezetu i mam pomysl

czym sie rózni TOSTER od OPIEKACZA i co lepsze ?

Polecane posty

Gość anula-piesiula
No mowilam,ze jakis jelop znow miesza nazwy.

Gość to mam pytanie na doczepke
hihihihhihi :D Mam w domu mikrofale i robie sobie w nij bulki. Czy jest sens kupywac sobie tego sandwi-cos tam ?? Czy bulki beda lepsze (zdrowsze?) w tym sadwi.... ?

Gość tylko ta
Opiekacze są rzeczywiście róznej wiekości. Ja mam akurat mniejszy. Te duż, to jak dochówki/

Gość Ela Zapedowska Relle
ja spyszałam ze w opiekaczach (Sandwichmaker) nie mozna robic jedej kanapki :O przeciez to bez sesu, a jak chce zjesc tylko 1 ?

Gość tylko ta
Ne mam mikrofali, bo to diabelskie urządzenie :(

tzn. ze te dwa korytka musza byc zapelnione a nie tylko jedna. prawda to ?

Gość nie prawda jak mam ochote
na 3 to potem wsadzam jedna i co i nic

Gość staszekTIR
mikrofala chyba lepsza od opiekacza, znaczy sie lepiej smajkuje z niej

Gość tylko ta
Nieprawda, można robić też jedną, ajak masz obawy to tę jedną dzielisz na dwa trójląty i masz ddwie.

Gość tylko ta
Właśnie, że nie smakuje lepiej. próbowałam.

a to skad ja takie trojkaty wezme ?:D a zwykla bulka tam nie wlezie ? pewnei sie nei zamknie :/

Gość kurde a mi moj toster
(czyli ten poionowy z wyskakujacymi tostami) ktos zepsul...zepsul toz le okrslenie, jakis cwiercinteligent robil tosty ...POSMAROWANE MASLE!!!!!!! teraz wsyztko splynelo na dno...po kazdym wlaczeniu pali sie i dymi jak jasna cholera, a wyczyscic sie nie da...zalane masle jest wsyztsko ;(

Gość tylko ta
ha ha, przekrajasz kanapeczkę na trojąty, czyli po przekątnej. Ale nie zawracaj sobie głowy, ja piekę po jednej też i nic się przez lata nie stało. Bułkę też można włożyć, ale trzeba odciąć trochę od góry, bo można klapkę do zamykania połamać, .

Gość chleb tostowy najlepszy

Gość tylko ta
Może jakiś fachowiec-kolega potrafiłby rozebrać i wyczyścić, lb zmienić spirale?

Gość Szukam prezetu i mam pomysl
dzieki za swoje sugestie . chyba wybiore ta jedynke (czyli te podbne do gofrownicy). Zobacze co z tego wyjdzie :D

Gość tylko ta
Generalnie strasznie warto mieć te oba urządzenia, ja i moje chłopaki uwielbiamy zapiekanki i sadwicze na kolację. obowiązkowo musi być ser i cebulka, poza innymi szymnkami np ;) Czase daję ogórek, czasem pieczarki.

Gość tylko ta
Ja mam sanwiczmaker z Moulinexu, chyba z 10 lat, albo więcej. A opiekacz chyba ze 20, ale nieduży, wchodzą 4 połwki bułki.

W zasadzie to różnica miedzy tymi urządzeniami nie jest wielka, ale zawsze. Warto mieć w domu i taki i taki sprzęt, bo na tym można zrobić grzanki, a na tym np. sandwicha z serem i szynką. Na magicznej planecie mają cos takiego w niskiej cenie, wiec warto tam zaglądnąć, jeżeli zamierza sie coś takiego kupić.

Gość conis
Ja chyba wolę toster, w którym można sobie zrobić szybko chrupiące grzanki. bardzo podoba mi się taki z bosha czerwony, który ma dodatkową nakładkę od góry specjalną do topienia np sera :) Ostatnio widziałam, że na electro.pl kosztował w okolicach 90 zł więc całkiem przyzwoicie.

Gość Kruella12
ja mam toster Breville, bo my jadamy śniadania na słodko z mlekiem. wybrałam model na 4 kromki, aby nikt nie musiał czekać aż będzie gotowe, choć długo to nie trwa. pyszne są grzaneczki z nutellą albo dżemikiem ;)