Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anetka85

Mam pytanie czy moge podawać zupki pięciomiesięcznej córci?

Polecane posty

Gość anetka85
KANAPKA Z POMIDORKIEM niezły pomysł :-)

Gość ratujcie
Moje dziecko niema jeszcze skończonych 8 miesięcy więc dostanie jogurt za 2 tyg,ale napewno nie zaczne od danonka sztucznie wzbogacanego w wapń... tylko od jogurtu naturalnego.

Moja 5 miesięczna córa już wcina danonki, które uwielbia i zupki/ przeciery. Zaczęłam od soczku jabłkowe.

ja też uważam,że nie można przesadzać z dietą,ale jakieś granice chyba musza być.Bo to nie chodzi tylko o to czy zaszkodzi ale też o to ,że dziecko wyrabia sobie smak .Dawanie polizać czekoladkę czy cukierka ok,byle nie za często.Dzieci to cwaniaki :) i czasami może się okazać,że jak będzie Miało 2 lata to zje tylko chleb z dżemem albo nutellą popite słodziutkim kakao:D A reszte bleeeeeeee:D ratujcie----skoro twoje dziecko ma 8 m-cy to nie zakładaj,że nie dasz mu czegoś tam do 3 roku życia.Życie troszkę modyfikuje nasze poglądy:) Moja córka przestała pić mleko jak miała pół roku.I koniec i nawet mowy nie byuło.No i co wtedy?Jak dostarczysz dziecku wapń?:)Do tej pory mleka nie ruszy nawet,anio kakaa ani kefiru,czasami tylko jogurt

kanapka z pomidorem nie pomylilas forum hhe

Gość Sharami
Moja córeczka niedawno skończyła 4 miesiące i zaczęłam podawać jej sok jabłkowy, przecier z jabłuszek i kaszkę (kaszkę wypluła - jeszcze nie wie jak jeść łyżeczką :P ). Nowy model żywienia, mówi aby wprowadzać nowe produkty od 4 miesiąca. Ja się tego trzymam ale będę mojej córci podawać głównie dania ze słoiczków (niektóre deserki zawierają np. jogurt ale nie są sztucznie dosładzane). Chciałabym aby moja córka rozwijała się zdrowo i lubiła różne potrawy (nie tylko czekoladę ale i szpinak :D ). No i oczywiście cały czas karmię piersią :)

kanapeczko tam tez juz sie zameldowalam......

Gość ratujcie
Jak to nie moge załozyc ,że nie dam.mam syna 6 letniego który tez nie dostawał danonków i ma się dobrze.Nie jestem jakaś tam pierworódka która o wszystko pyta w necie,jestem mama juz od kilku ładnych lat i mam tez jakieś doswiadczenie.uwazam,ze akurat dananki nie są najpotrzebniejsza rzeczą w diecie dziecka i to tak małego.Mozna w inny sposób podawac wapn,inne produkty tez to maja.

anetka, moja córcia ma 4,5 miesiąca, przetestowalam juz jablk, marchew, ziemniaka, pietruszkę i selera, buraczki i meiszam jej narazie te warzywa :) na początku podałąm jej soczek jablkowy - po 2 lyzeczki przez 3 dni, potem dalam soczek jablkowy z marchewką, potem ziemniaka, potem marchewke z ziemniakiem, potem do tego dorzuciłąm selera i pietruszkę, ostatnio dalam buraczki z jablkeim, do picia gotuje jej kompot z jablek i suszonych sliwek (tak kazał lekarz, zeby zapobiegac zaparciom) :) generalnei podaje się najpierw soczki potem warzywa : ziemniak marchew pietruszka seler buraczek brokuły kalafior zielony groszek po 5 miesiacu wprowadza sie miesko :)