Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anetka85

Mam pytanie czy moge podawać zupki pięciomiesięcznej córci?

Polecane posty

Gość anetka85

Mam pytanie do doświadczonych mam.Otóż moja córcia zaczyna pięć miesięcy i czy moge jej podawać przez dzien zupke grysik z marchewką na rosołku??.Szwagierka i rodzina mówią że moge jej podawać po dwie łyżeczki dziennie ale ja się troche boje(pierwsze dziecko).Wole się Was zapytać drogie mamy.

Gość anetka85
małą łyżeczke danonka waniliowego i odrobinke białej czekoladki

to zart?? :D:D:D zacznij wprowadzac nowe rzeczy od soku jablkowego, potem jablko ze sloiczka albo surowe, potem ugotowana marchewke... na rosolki przyjdzie czas jak zoladek przyzwyczai sie do nowych rzeczy. pewnie jak jej dasz dwie łyżki to nic jej nie stanie ale ja bym zaczela od soku :) a nie od czekolady :P:D:D

Gość danonkow niedawaj
wiem jedna lyzeczka to nic :P ... moze maja duzo wapnia, ale zawieraja tez mostwo cukru, ktory niszczy zeby ;/

Gość anetka85
jak radzicie to tak zrobie

Gość ratujcie
Ale na jaikm rosołku??????No co ty,najpierw produkty jednoskładnikowe,tak jak pisza dziewczyny,sok jabłkowy,sama marchewka.Pózniej marchewka z np ziemniakiem......z tymi danonkami to chyba zart.Nie wiecie od kiedy podaje sie takie rzeczy??????????zreszta jak sama gotujesz jej to oddzielnie warzywa oddzielnie mieso.

Gość ratujcie
Danonki, tak jak wszystkie fermentowane produkty mleczne polecane są dla dzieci od trzeciego roku życia.wszystkie produkty na mleku powinno najpierw konsultować się z lekarzem.

Gość ło matko....
jak słysze o tych danonkach to krew mnie zalewa!wiem,4-5 miesięcznemu dziecku bym na pewno nie dala,ale jak słysze żeby strszym nie dawać bo maja cukier to...........Nie macie szczoteczek do zębów dla dzieci?:)Wszystko z góry zakładacie ,że jest trujące i szkodliwe .Najlepiej jogurt naturalny---ok.tylko nie każde dziecko weźmie go choby odrobinę do buzi!:)Mam wrażenie,że coraz więcej matek popada w jakąś paranoję....roczne dzieci prowadzają do logopedy--bo nie mówi:o,robią prześwietlenia,usg nawet jak dziecko się potknie:o,jadą po dziewczynie bo dała dziecku łyżeczkę danonka:oGwarantuję wam,że wasz mamy nie gotowały w domu w 5 garnkach a karmiły was krowim mlekiem.Teraz za coś takiego jest lincz publiczny

Gość anetka85
a właśnie że skonsultowałam to z naszym lekarzem powiedziała ze nie ma żadnych zastrzezen

Gość ło matko....
no i właśnie koleżanka ratujcie potwierdziła moją teorię-----danonki po 3 roku życia:o .........masakra....

Gość anetka85
miałam właśnie tak na mysli ze jej gotuje oddzielnie

Gość anetka85
tyle ze ja karmie mlekiem modyfikowanym

Gość anetka85
kurna zamiast doradzić to mnie krytykujecie!!

Gość anetka85
szwagierka dawała swojemu synkowi jak był w tym wieku to jakoś się mu nic nie działo.....ząbki ma zdrowe....no więc....????

jeśli karmisz mlekiem modyfikowanym to zacznij stopniowo już wprowadzać produkty.Tylko pomału i pojedynczo.Zacznij od paru łyżeczek soku jabłkowego,potem jabłko.Przez kilka dni patrz co się będzie działo.Ja potem zaczęłam wprowadzać kaszki ryżowe na mleku zamiast butli.Potem był ziemniak i marchewka,a później stopniowo kolejne warzywa i owoce

Gość ło matko....
ja ciebie nie krytykuję:) ja krytykuję te co właśnie krytykują:)

Gość anetka85
dzięki za wsparcie ło matko...... ;-)

Gość anetka85
ja właśnie mam do nich PRETENSJE nie do ciebie ło matko

Gość ratujcie
Danonki od 3 roku zycia,a ja i tak swojemu nie dam,słuchaj swoje dziecko mozesz karmic czym chcesz,czekolada,kiełbasa i krowim mlekiem od 5 miesiaca.twoja sprawa.To jest forum,i wyrażam swoja opinie.chcesz najezdzać...prosze bardzo.Wiesz,kiedys tez matki rodziły w polu z ziemniajami...i co ?Ja tez mam tak zrobić?Kiedys co setne dziecko miało skaze lub inne uczulenie,teraz ma je co drugie.po co ryzykować?

Gość anetka85
miałam na myśli że po odrobinie jej dawać nowe produkty tylko niewidziałam od kiedy.... czy nie za wczesnie

Gość anetka85
własnie że jej nie daje jogurtów

Gość anetka85
a jakie jej moge dawać???

Ja mojej daje danonki... w ciagu swojego 8 miesiecznego zycia zjadla juz 3 kubeczki :P Ale tak jak napisalam danonki nie sa najlepszym sposobem na rozszerzeanie diety niemowlaczka. Lepiej zaczac od jabłka. A co do rosolku to tez juz mojej daje ale taki chudy rosolek. Miesko gotuje raze z warzywami. Najpierw miesko a jak sie juz podgotuje to dokładam warzywa bo wiadomo ze one gotuja sie krócej. Tez wychodze z zalozenia ze dziecko powinno spróbowac wszystkiego łacznie z czekoladą.

anetko zacznij od soczku jabłkowego i naszykuj sobie aparat albo kamerkę:D Te miny cię powalą:D I DAWAJ TEN SOCZEK ŁYŻECZKĄ nie z butelki.Wszystko co nowe--łyżeczka