Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fefef

powiedzcie mi jak sie robi rybe po grecku???

Polecane posty

kupujesz filety, np pangę panierujesz, smażysz, odkładasz potem bierzesz Marchew, pietruszke (na ok. kilogram filetow: 4 marchewki, 1 pietrucha, 1 maly por i 4 duze cebule) trzesz na terce jarzynowej. Por kroisz w plasterki. Wszystko to zalewasz woda, tak aby warzywa byly dobrze zakryte. Dodajesz wegete, sol, pieprz, ziele angielskie, lisc laurowy i dusisz na malym ogniu pod przykryciem. jak będzie gotowe to układasz rybę na półmisku i przykrywasz tymi warzywami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fefef
a czy pozniej ja to musze zapiekac w piekarniku,czy nie?? i ile tych warstw musi byc,tzn ryba ,warzywa i pozniej znowu ryba i warzywa,czy wystarczy tylko jedna warstwa ryba i warzywa??? a nie dodaje sie koncentratu pomidorowego?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jak chcesz to możesz dodać koncentratu. moja mama dodaje, ja nie dodaję to zależy od ciebie, spróbujesz te warzywa i jak będą smakowały to nie dodasz a jak będziesz chciała to dodasz :) nie zapiekasz tego. nakładasz na rybkę i fru na stół jedna warstwa ryba, na to warzywa i finito mozna skropić cytrynką

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zapomniane zostało w podanym przepisie, że ryba po grecku jest w sosie pomidowrowym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tak dziecko
dodaje sie tez koncentrat, mozesz robic warstwowo, albo rybke usmazona dasz do naczynia i przykrywasz wszystko warzywami! nie trzeba do piekarnika, bo to podajesz na zimno!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja robię tak że rybę
obtaczam tylko w mące, sole oczywiście i smażę. Potem przekładam ją warzywami: marchew, pietruszka, cebula, starte, cebula posiekana, smażę ja na patelni, a nie duszę. Dodaje liść laurowy oraz inne przyprawy, potem nie koncentrat, tylko taka papkę z pomidorów w kartonie, sos pomidorowy Primo Gusto bodajże. Nie wiem dokładnie, ale moja ryba po grecku jest świetna. Wszyscy zawsze mówią, że jest najlepsza, do ryb mojej mamy, ciotki, itd. nie ma porównania, same to przyznają:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
słońca, przepisy są elastyczne mówię, że niektórzy dodają (czyt. moja mama) ale ja wolę bez koncentratu. udusicie mnie za to? czy to juz przestało być rybą po grecku?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
warzywa duszę na oleju,dużo lepszy smak niż gotowane... potem takim gorącym sosem przekładam usmażoną w samej tylko mące rybę... oczywiście dodaję koncentrat

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fefef
noi ktos sie uieeszyl ze sie pode mnie podszyl!!!!!!!!!!!!!!! ie masz corobic,to nie przeszkadzaj cociaz!!! toto na gorze to nie ja! dzieki wszystkim zaprzepisy :) wesolych swiat :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fefef
Zrobiłam wszystko i ryba cuchnęła - okazało się ze była dawno kupiona i się zepsuła

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×