Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 333333333333333333333333333333

do kobiet ktore sa z obcokrajowcami!!

Polecane posty

mam pytanie;)zapewne mieszkacie za granica ze swoim obcokrajowcem ale czy przyjezdzacie razem z nim w odwiedziny do rodzinki?i jak wtedy np wasi rodzice z nim rozmawiaja?moi nie znaja angielskiego albo jakiegos tam niemieckiego..wiec nie beda nigdy ze soba gadac?:(:( jak to jest?

witam.....Od 13-tu lat jestem z obcokrajowcem...poczatki byly smieszne,moi rodzice nie znaja slowa po angielsku ,a tym bardziej po francusku....ale po kilku miesiacach moj \"chlop\" nauczyl sie polskiego jezyka i jakos sobie radzi....do Polski przyjezdzamy dwa razy w roku i jest ok!

hmm no ok:)a tak w ogole tesknisz za polska?wrocilabys czy juz nie?:)

powiem tak.....:jestem za granica od 13-tu lat ,wyjechalam majac 18-cie.Moje dorosle zycie sama musialam sobie radzic ,podoba mi sie tutaj....mam swoje ulubione miejsca ,ulubione sklepy i jakos nie wyobrazam sobie zycia za 800 zl -miesiecznie.Jestem daleko od mojej rodziny ...ale ...tutaj urodzilam dzieci i tutaj je wychowam.....

Gość joluśśś
ja niedługo lecę do Australii na stałe i tam biorę ślub z moim chłopakiem :) nie zamierzam odcinać sie od rodziny a wręcz przeciwnie razem z moim przyszłym mężem(zna polski) zamierzamy wracać kiedy czas pozwoli do polski w odwiedziny

moj jest z RPA, mieszkamy w Londynie.On nie mowi po polsku, wiec w odwiedzinach musze rodzicom tlumaczyc a rodzice moi tez nie mowia po angielsku...szczerze, to jest dosc meczace:(Ostatnio przywiozlam mezowi ksiazke \"Polish in 4 weeks\" wiec moze wreszcie zacznie sie uczyc, bo jak narazie to zna jedynie pare slowek.Ja rozumiem Afrikaans, bo jest podobny do holenderskiego a ja znam holenderski, wiec mi jest latwiej.Zreszta jego rodzice mowia po angielsku. do Polski jezdzimy srednio 2 razy w roku.. Ja bardzo chetnie wrocilabym do Krakowa, ale moja afrykanska polowka nie za bardzo sie do tego garnie i ja go rozumie..wiec kwestia zamieszkania naszego pozostaje pod znakiem zapytania bo UK obydwoje juz mamy dosc...:((

Moj chlopak jest Irlandczykiem i w tamtym roku przed Swietami po raz pierwszy byl w Polsce.Moje rodzenstwo mowi po angielsku,ale rodzice i babcia nie.Moj chlopak jest taki kochany,ze jego da sie lubic nawet nie rozmawiajac z nim wiec moim rodzice byli zachwyceni.Tylko powiem szczerze,ze meczace to jest czasami kiedy trzeba wszystko tlumaczyc.Na szczescie moje siostry czesto przejmuja paleczke i robia za tlumaczy wiec ja moge sie zrelaksowac.Poza tym moj chlopak bardzo szybko lapie polskie slowka i uwielbiam jak mowi po polsku.Za kazdym razem po prostu kompletnie mnie rozbraja.Jest wtedy taki uroczy,ze mialabym ochote go zjesc :) Ja martwie sie bardziej,ze przyszle dzieci nie beda potrafily mowic po polsku albo beda kaleczyc jezyk polski.

moj facet jest niemcem,dzis w nocy jedziemy do polski do mojej rodzinki na swieta ,moj rodzice nie mowia po niemiecku wiec ja bede za tlumacza robic:-)) ale nic sobie z tego nie robie :) bedzie ubaw:-)) wieie ile plusow z tego jest ?:-)))) wesplych swiat!:)

Gość anielcia .
ja mam chlopaka Hiszpana-rodzice nie znaja angielskiego, jedynie rosyjski, moja matka gada jak najeta, tlumaczenie wiec caly czas mnie meczy, nie mam sil. Najgorsze sa posilki-matka stara sie robic dobra atmosfere, mnie w gardle draPIE od gadania, nie jem/danie jest zimne, bo musze caly czas tlumaczyc/. Probowalam rozmawiac z matka ze to mnie meczy ale ona sie obraza, ze jestem lenowa i mi sie nioe chce.... gdyby nie to swieta bylyby super.. moze ktos ma jakas rade na ZBYT ROZGADANA MATKE??????????'

Gość 33333333333333333333
hehe:):)to super pocieszylyscie mnie!!:):)