Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie lubie cie

czy niespelna 8 mies dziecko powinno samo siedziec?

Polecane posty

Autorko oczywiscie nie przejmuj sie tymi wpisami,przede wszystkim od panikary Mamani!!!!!! Wiekszosc dzieci sama siada ok 9 miesiaca!!!!Czy mała sama przewraca sie z brzuszka na plecki i verte?

Moze i panikuje ale wole dmuchac na zimne niz potem pluc sobie w brode ze czegos niedopatrzylam. Co do chodzików to dowiedzialam sie ze wolno ale racjonalną ilosc czasu w ciagu dnia- do 20 minut. I tego sie trzymamy. Napisalam tylko o tym co mnie spotkalo i o opiniach 2 lekarzy którzy ani sie nie znają ani nie konsultowali z sobą tego co mi przekazali, wiec jak dla mnie ich opinia jest obiektywna i prawdziwa.

Gość nie lubie cie

nie mowie o siadaniu bo na to chyba za wczesnie ale posadzone powinno sie samo trzymac?? co umieja wasze 8 mies dzieci? moja cora umie: kosi-kosi robic bach bach( uderza wtedy raczka o przedmiot) nie umie siedziec i raczkowac i to mnie niepokoi

Gość szybko lec z dzieckiem
do lekarza!! moja mala wyladowala na rehabilitacji bo okazalo sie, ze ma wiotkosc miesni i krzywa miednice...teraz ma 2 i pol roku i nadal chodze z nia na rehabilitacje. Wszystko jest ok chodzi itd ale ma troszke ejszcze krzywa ta miednice. Tez dlugo nie siadala. Idz do lekarza i niech da Ci skierowanie do poradni pierwszej interwencj!

Gość 8 m dziecko powinno samo siada
powinna juz siadac sama!!!!!!!!!

powinna sama siedziec i siadac. Ja w 7 miesiacu wyladowalam z moja u neurologa bo nie siedzialą sama a juz w 7 powinna ale porobilismy cwiczenia i teraz moja siedzi siada stoji jak sie trzegos trzyma sama staje robi kosi kosi papa \"moja laleczka moja\" (wtedy glaszcze lalke) robi papa robi \"nienie\" i duzo mówi głownie po swojemu ale naprawde duzooo

Gość szybko lec z dzieckiem
dobra nie straszmy jej...! idz do lekarza, niech da Ci skierowanie do neurologa i do poradni pierwszej interwencji gdzie rehabilitanci sprawdza czy z dzieckiem wszystko ok. Twoje malenstwo prawdopodobnie bedzie musialo cwiczyc. Nie zaniedbaj tego bo dziecko moze miec problemy w przyszlosci. Regularna rehabilitacja i wizyty kontrolne u neurologa sprawia, ze wszystko bedzie ok :)

Gość Pediatra z poradnii
Niespełna 8 miesieczne dziecko wcale nie musi samo juz siedzieć...nie opowiadajcie bzdur,kazde dziecko inaczej sie rozwija.mozesz spytac lekarza ,ale mysle że mała szybko(w przeciagy2-4tyg ) nadrobi zaległości.Co do raczkowania to nie każde dziecko raczkuje wiec tym zupełnie nie powinnaś sie przejmowac.

pediatra z poradni bylam u lekarza i własnie on mnie ochrzanil ze dziecko ma 7 miesiecy skonczone i nie siedzi zrobilam glupia mine i mówie ze przeciez nie wolno sadzac ze dzieci same maja usiasc w swoim czasie... a lekarka mnie opierdzielila ze i owszem same ale po 6 miesiacu trzeba sadzac... nie moglam jej uwierzyc wiec poszlam do neurologa. Nic nie mówilam o wczesniejszej wizycie u pediatry tylko powiedzialąm ze mała nie siedzi a lekarz popatrzyl na mnie jak na glupia i powiedzial slowo w slowo to co pediatra ze jak ma siedziec jak jej nie sadzam ze to moja wina i mam sadzac i cwiczenia na rownowage robic... 1,5 tyg ćwiczen i mala siedzi i nawet siada...

Gość Pediatra z poradnii
Ale kto tu pisze o tym,że ma dziecka nie sadzac,nie dramatyzuj mamani tylko uwaznie czytaj,napisałam równiez ,że lekarza może sie spytac.Nie każde dziecko siedzi samo w wieku 8 miesięcy i nie kazde musi wtedy byc rehabilitowane.....

Co nie znaczy że należy się tym nie przejmować. Wizyta u lekarza nie zaszkodzi, a może tylko pomóc.

Gość Mamunia 123
Mamani a powiedział Ci może neurolog jak szkodliwe jest wkładanie dziecka do chodzika ??? Mnie powiedział ... chodzi może powodować skrzywienia kręgosłupa uwidaczniające sie dopiero w okresie szkolnym , obniżone napięcie mięśni , deformacje bioderek i stópek ... ja bym uważała na ten chodzik na Twoim miejscu :)

Gość malwinistka
przypadkiem natknełam sie na ten topik. moja córeczka konczy za kilka dni 6 miesiecy. Czyli mam zaczac ją sadzac?