Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wcale nie taka głupia

do znających się na telefonii kom

Polecane posty

mam parę pytań. niedługo kupuję telefon- najprawdopodobniej w plusie- mix lub abonament (bo w sim nie ma takich telefonów jak bym chciała) (1) ale jest pewien problem- w wakacje mam zamiar wyjechać na 3 miesiące za granicę- więc jesli zdecyduję się na abonament, czy będzie można go przepisac na inny telefon? tak, zebym mogła wziąc swoj tel za granicę ale korzystac z usług tamtejszej sieci (jesli będą na nim jakies blokady to je zdejmę ;) ), a w tym czasie z abonamentu korzystałaby np moja mama(ma tel w plusie ale na sim-więc bez zadnej umowy i moze zrezygnowac z karty w kazdym momencie) (2) czy w telefonie na abonament są jakies blokady typu sim lock? -pytam, bo jak wezmę tel za granicę to będę korzystac z innej sieci i raczej z opcji na kartę (3) powiedzmy ze wezmę abonament 40 zł miesięcznie. w ofercie piszę, że dostanę za to 60 minut do wymiany na 300 smsow,mmsow, lub 3600 kB i następne pytanie: czy z wszystkich tych usług korzystam równoczesnie?np wyslę trochę smsow, troche przegadam - i wszystko będzie w cenie abonamentu- czy tez muszę się zdecydowac na 1 usługę no 300 smsów do wykorzystania, a za rozmowy trzeba będzie płacic dodatkowo..? moje pytania dotyczą głównie abonamentu bo nigdy z niego nie korzystałam i nie bardzo wiem na czym to polega, a pani w salonie plusa była jakas..mądra inaczej, nie bardzo wiedziała:)

1., 2. abonament jest na konkretny numer a nie na telefon (w sensie aparat telefoniczny) twoja mama miałaby wtedy twój numer ale bez telefonu żeby na telefonie który weźmiesz w plusie uruchomić numer z innej sieci musisz ściągnąć sim locka 3. nie jestem pewien ale jeśli pisze że wymienne to raczej tak

dzięki pedro a ze tak spytam.. co jest ..nośnikiem abonamentu w telefonie?( ale to brzmi...). telefony abonamentowe mają też swoją karte? no bo jak inaczej dac mamie swój nr.. : ) wiem ze troche głupio pytam ale to będzie mój pierwszy:)