Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kwiatuszekk20

mamusie lub kobietki w ciazy, prosze o pomoc!

Polecane posty

Mam pytanie. Jakie jest prawdopodobienstwo, ze zaszlam w ciaze w 8dc jezeli moj facet skonczyl we mnie. Moze byc to duze prawdopodobienstwo u kobiec, ktore maja regularne cykle 28dniowe. U mnie ostatni trwa 33 dni, wczesniejszy 39, jeszcze wczesniej 31 no i jeszcze wczesniej 35 ;-) Dzis jestem w 12 dc, wiec nie moge zrobi testu, bo i tak nie wyjdzie jezeli zaszlam w ciaze pare dni temu mam jedynie bol w podbrzuszu identyczny jak ten przed okresem, takie bolace skurcze, poza tym leci ze mnie wodnisty bialy sluz, prosze napiszcie o myslicie wielka buzka Wam za to z gory! :-*

Obliczylam że u Ciebie dni plodne są od 14 dnia cyklu, wiec w 8 dc chyba jesio za wczesnie ... chociaz jak wiadomo plemniki potrafia przezyc ok 5 dni w sprzyjających warunkach .. no ale musialabys miec wyjatkowego pecha :) poczekaj do @, jak nie przyjdzie w terminie to teścik !

Gość mikaMU
to nie ciaza a owulacja zreszta przy tak nieregularnych cyklach poszlabym sprawdzic czy wogole owulacja wystepuje a test mozesz zrobic ajwczesniej w dniu @ czyli u ciebie za ok 2 tygodnie

Może warto udać się do ginekologa żeby pomyśleć o uregulowaniu cykli i ewentualnym zabezpieczeniu? Byłabys na pewno bardziej spokojna przy nastepnej \"wpadce\" :)

Wiem, tez tak mysle zawsze zamiast poprosic ginekologa o jakies badania dodatkowe, to tlumacze sobie to rozregulowanie stresem , zmeczeniem itp. Jednak kontrolne badania robie raz na 2 mies, cytologia robilona tez calkiem niedawno. Lekkie zapalenie, mala nadzerka. To moze byc powodem?

Gość Kwiatuszku nie rób
sobie nadziei, przy takich cyklach nie ma najmniejszej szansy na ciążę

Nie ma najmniejszej ciazy na ciaze w tym przypadku czy ogolnie? ;/ sęk w tym, ze ja nie robie sobie nadzieji, co prawda mam faceta, z ktorym chcemy miec dziecko, ale napewno jeszcze nie teraz. Po prostu chce wiedziec jakie sa szanse, to zrozumiale, tym bardziej ze 1 raz moj mezczyzna skonczyl we mnie w srodku bez zadnej antykoncepcji ;)

Gość Kwiatuszku nie rób
tak jak napisalam - przy cyklach jakie wymieniłaś nie ma szans na ciążę w 8 dc

dzieki dziewczyny za rade teraz wiem , co mam myslec po porstu zawsze jest niepewnosc, bo ginekolog mi powiedzial, ze zajsc w ciaze mozna nawet w okres, wiec chcialam zobaczyc jak czesto zdarzaja sie przypadki, ze zachodzi sie w ciaze w 8 dc, jesli to prawda co piszecie jestem spokojna ;))))))

nie mozesz miec 100% pewnisci ze nie jestes nawet przy rozregulowanych cyklach mozna zajsc w ciaze 8 dc

Gość Kwiatuszku nie rób
przecież Kwiatuszek napisała, że ma nieregularne cykle i nawet podała ich długość