Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olkaaa...

Jak się przełącza sterowanie lusterek w egzaminacyjnym oplu corsie?

Polecane posty

Gość Olkaaa...

Witam gorąco! Kochani, jak przełączyć sterowanie lusterek z lewych na prawe w oplu egzaminacyjnym? Miałam kurs na corsie, w której sterowanie lusterek odbywało się ręcznie, za pomocą bocznych "dzyndzelków", a dziś dopiero się dowiedziałam, że samochody, na egzaminach mają automatyczne (strzałkowe) sterowanie, na kwadraciku, z lewej strony :-O Super!!! Jutro egzamin, a ja nawet nie wiem, jak przestawić z lewych na prawe 😡 Ogromna prośba o wytłumaczenie, jak to działa? :-O Domyślam się, że tymi starzałkami reguluje się ustawienie, ale jak przełaczyć z ustawień z lewego lusterka na regulacje tego prawego?

Gość spytaj egzaminatora
powiedz ze jezdzilas autem ktore nie ma automatycznej regulacji nie ma prawa cie za to oblać

Gość Olkaaa...
Tez pomyslałam, że powinnam go poinformować, że niestety uczyłam się jeździć samochodem z ręczną regulacją, ale boję się, że jak ja mu to oswiadczę, to on może odpowiedzieć, że go g... obchodzi i "na dzień dobry" mi nie zaliczy :-O

tam po lewej stronie \"na drzwiach\" oprócz sterowania prawo, lewo, góra dół, będziesz miała taki przycisk, którym się przełącza lusterka, ta strona, która jest wciśnięta, oznacza regulowane lusterko.. przynajmniej w moim oplu tak jest :) nie umiem tego zbyt obrazowo opisać, ale głowa do góry, na pewno się zorientujesz, którym przyciskiem przełączysz jedno lusterko na drugie.. powodzenia :)

Gość Maniek z braamy
jakie znowu przelaczanie sterowanych lusterek.Znowu ktoras bystra chyba,,.....Ludzie nie meczcie juz nas swoja niewiedza.Naprawde.Nauczcie sie po prostu tego,co jest wymagane i juz.

o widzę, że jesteś, to jak chcesz, to Ci zrobię zdjęcie tego przełącznika, tylko nie obiecuję, że w nowej corsie jest tak samo:/

Gość Maniek z braamy
Oto blyskotliwa odpowiedz: "spytaj egzaminatora powiedz ze jezdzilas autem ktore nie ma automatycznej regulacji nie ma prawa cie za to oblać" "Automatyczne lusterka" sa oczywiscie w automacie korpusu lewej czesci podsprzegla czwartego nadbiegu zlacza glownego sterownika lewego lusterka zewnwtrznego.To takie proste...

Gość Maniek z braamy
Moja informacja dotyczy tylko opli egzaminacyjnych.To chyba oczywiste.

Gość Olkaaa...
nie bardzo rozumiem, jaki przełącznik miałabym wciskać? Do góry, w dół? czy może głebiej, do środka? :-O

Gość Olkaaa...
ten przycisk jest jakoś opisany? Fajnie, że w ogóle mój instruktor raczył mi powiedziec, że tak rzecz się ma w egzaminacyjnym samochodzie. Gdyby mu się "nie przypomniało" , poszłabym zielona i patrzyła na lusterka i to coś z lewej strony, jak wół na malowane wrota:-O

Gość Olkaaa...
mala_mi86, mogę Cie prosić o jakąś fotkę tego przełaczniczka? Szukałam w necie, ale nic nie znalazłam.

Gość Olkaaa...
:(

Więc tak... po lewej stronie na drzwiach masz dwa przyciski: jeden okrągły, a nad nim drugi podłużny. okrągły służy do ustawiania samych lkusterek (czyli regulacja góra-dół, prawo-lewo). nad podłużnym masz dwie małe strzałeczki (skierowane w prawo i w lewo). tym przyciskiem przełączasz sterowanie ustwieniem odpowiedniego lusterka. To jest tak jak gdyby dźwignia: czyli strona przy strzałce wskazującej ustawiane lusterko jest niżej, niż druga strona... Żeby przełączyc wystarczy tylko nacisnąć przycisk przy odpowiedniej strzałce :) Jak chcesz zobaczyc, to ponawiam swoja propozycję, wyslę CI zdjęcie, tylko musisz mi maila podać nie martw żadnych wirusów nie rozsyłam... jestem tylko szcześliwym posiadaczem opla z elektrycznymi lusterkami :) pozdrawiam

Gość Olkaaa...
aszti, ''małpa" ;-) interia. eu ;-) tak trochę szyfrowo, żeby nie było zbyt oczywiste dla niepowołanych ;)

Gość Olkaaa...
Wielkie dzięki za opis, ale ogromnie poproszę jeszcze o fotkę:)

Gość Maniek z braamy
jak to jest,ze widze np.przy tym topiku 16 odpowiedzi,a wchodzac -jest tylko 5?O co tu chodzi?

Gość autorze jestes
?

Gość autorze jestes
a raczej autoroko:classic_cool:

Gość Olkaaa...
dostałam, dostałam:) Zaczęlam sobie układać w głowie, co i jak się przełącza i stąd to opóźnienie w odpowiedzi. OGROMNIE DZIĘKUJĘ za pomoc. 👄🌼

Gość Olkaaa...
:) Pierwszy raz podchodzę do egzaminu, nie ukrywam, że mam pewne lęki ;-) Mam nadzieję, że strach mnie nie spaealiżuje i będzie dobrze:) Oby! ;-) Pozdrawiam gorąco!

Gość Olkaaa...
* nie sparaliżuje

Gość Olkaaa...
ZDAŁAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HURAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!