Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pikla M.

Czy ktoś z Was miał tak samo???

Polecane posty

Gość Pikla M.

Hej Byłam u spowiedzi i po raz pierwszy w życiu nie dostałam rozgrzeszenia. Ksiądz nie dał mi go, bo mieszkam z chłopakiem i z nim współżyję. Czy ktoś z Was miał tak samo? Czy ktoś, mimo tego, dostał rozgrzeszenie? Wiem, że to grzech, ale kurde tyle osób teraz to robi. No i chyba lepiej mieszkać ze sobą przed ślubem i się poznać niż się rozczarować.

Wkurzają mnie ci księża, bardzo często sa gorsi niż my a udają chodzących ideałów. Znam dwóch pedofilów księży i takich którzy na k...y jeżdzą, a to oni przyrzekali czystość i celibat nie my prości ludzie. Nie ide do spowiedzi przed swietami.

Gość ja bylam u spowiedzi 2 razy
i nie dostalam rozgrzeszenia ;) To bylo 15 lat temu. I to byly moje 2 ostatnie spowiedzie ;) Ale nie chodzilo o mieszkanie z mezczyzna i wspolzycie - dzieckiem jeszcze bylam :D

Gość dużo osób też karadnie

Gość polecam wizyte w kosciele
protestanckim - spowiedz ogolna i wyjdziesz bez grzechow - Bog w koncu ten sam :P

Gość qwertyuui
heh albo sie jest weirzącym albo nie - a nie staracie sie dopasować wiare do swojej wygody. Wiesz kobieto co to jest żal za grzechy i chęć poprawy? Wątpie żebyś żałowała że mieszkasz z facetem i z nim sypiasz bez ślubu a że chcesz to zmienić. Dlatego nie dostaniesz rozgrzeszenia i dla mnie to oczywiste - dla Ciebie nie? Mam tą samą sytuacje ale nie jestem na tyle beszczelna zeby isc do spowiedzi i liczyc że ksiądz da mi rozgrzeszenie w takiej sytuacji.

ja ostatnio jak byłam u spowiedzi to dostałam ochrzan ze jak na poł roku \'przerwy\' w spowiadaniu sie (ostatnio byłam na Wielkanoc) to mam za mało grzechow jka na swoje 20lat. Normalnie rece mi opadły, dowiedziałam sie jeszcze ze mam wolna wolę ale \'płytka swiadomosc religijna\' normalnie szok.