Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytajkaaaaa

TYLKO 4 PKT APGAR I ZAMARTWICA URODZENIOWA

Polecane posty

Gość gość
Co to znaczy, że Was wyśmiano??? Byłaś tam sama czy z mężem??? Trzeba było zrobić awanturę i poprosić w takim razie o oświadczenie, że was nie zbadają i w razie czego biorą całą odpowiedzialność na siebie. W życiu bym stamtąd nie wyszła dopóki ktoś nie zbadałby mojego dziecka!! A mój mąż chyba by zaciukał lekarza, który by nas zignorował~!!

Gość gość
Tyle ze sobie pokrzyczalam i omal nie pobilam pani doktor. Siedziala na krzeselku i z usmiechem odpowiedziala ze nic o tym nie wie i ze mozemy wracac do domu.Jechalam 60 km po to zeby ktos sie posmial. Mam bardzo zla opinie o sluzbie zdrowia.

Gość MamusiaaaK
moj syn dostal 2 punkty tez urodzil sie w zamartwicy byl bardzo placzliwy caly czas plakal i plakal jednak wszystkich dziwilo jaki jest silny nie mial tygodnia a sam unosil glowke do roku czasu mielismy czujne oko na niego teraz ma 5 lat i jest zdrowiutki nikt nie wierzy ze dostal tylko 2 punkty tak wiec obserwoj i o wszystko pytaj jesli cos cie niepokoi kto pyta nie bladzi

Gość zuzoon
Moja córka urodziła się w ciężkiej zamartwicy. Dostala 0punktow,dopiero po 15min reanimacji udalo sie ja odratowac. Dzis ma ponad 3msc. Walczymy o nia,rehabilitujemy,podajemy leki bo miala drgawki,wiecznie chodzimy do kolejnych specjalistow. Wszyscy sa zdziwieni ze tak dobrze sobie radzi ale jeszcze duzo przed nami. Zapraszam na moj blog zperspektywybrzucha.blog.pl

Gość gość
Nie przejmujcie się dziewczyny. Ja miałam 2 punkty, a urosłam, pracowałam jako modelka, skończyłam 2 kierunki studiów i mam własną firmę. Wszystko może być naprawdę dobrze :)

Gość gość
Moj syn urodził sie w zamartwicy w 2007 . Lekarz pediatra przy wyjściu mowil żeby obserwować bo może cos wyjść później moedzy innymi wymienił Adhd. Nie wiedziałam co będzie . Obserwowalam go do roku czasu intensywnie mu się przygladalam spokojne grzeczne dziecko . Po skończeniu roku zmiana o 360 stopni. Miesiąc temu rozpoznanie. Zaburzenia nadr****iwosci i uwagi .

Gość gość
moja córka urodziła się w zamartwicy ma 6lat nie mówi nie wykonuje poleceń ma opóżniony rozwój potrzebuje stałej opieki więc nie piszcie że zamartwica to nic takiego bo skutki jej są czasami nieodwracalne i jak czytam że każde dziecko to geniusz to aż mnie skęca i mysle że macie małą wiedze na jej temat

Gość gość tato32
Witam. Drodzy rodzice pragnę zakomunikować wygraną!!! Moi synowie w kwietniu skończą 6 lat i niedawno otrzymaliśmy z żoną wstępne wyniki ich dojrzałości szkolnej - uwagi typu "intelektualnie przygotowani do podjęcia nauki w szkole" budują. Nie lubię słowa "zamartwica" bo brzmi ono jak wyrok - zamieniłbym je słowem "zamiesznica" bo dużo miesza w życiu człowieka - co z tego mieszania wyjdzie? Faktycznie nie wiadomo ale na pewno nie jest to wyrok więc walczmy o nasze dzieciaki z "zamiesznicą"... tato już......38

Gość gość
a w jakim stanie po urodzeniu były wasze dzieci?moja córka jest pod stałą opieką specjalistów chodzi do przedszkola specjalnego i jak na razie postępów brak

Gość gość
Moja córka od urodzenia była rehabilitowana - w ośrodku 2 x tydzień, w domu - 3-5 razy dziennie (wpierw prywatnie, potem juz ja i mąż). Gdy skończyła 7 m-c rehabilitanci stwierdzili że nie ma juz takiej potrzeby, ale z obawy kontynuowaliśmy tylko mniej intensywnie do jej 12 m-c! Teraz ma 6 lat i jest zdrowa i super sobie radzi w przedszkolu! Naprawdę warto poświęcić rok! Rehabilitacja działa cuda!

Gość gość
ja z mężem już kupe czasu poświęciliśmy i jak narazie nic nowego się nie dzieje

Gość Roszkowaa
Moj syn urodzil sie tylko z lekkim niedotlenieniem. Oczywiscie wszystko bylo ok,rozwijal sie prawidlowo. Dzis ma 8lat jest wesolym,rozgadanym chlopcem,jednak ma ogromne problemy z komcentracja i bywa nadpobudliwy...w szkole sugeruja wizyte w poradni....

Gość gość
Muszę napisać.Mam 12 letniego syna urodzonego W 2005 roku skala Appgar 3. . Zamartwica głeboka.Myslalam że koniec.Uwaga 3.. 6....8....9......to punkty w kolejnych jego minutach życia.Dzis ssrednia 5.3 na swiadectwie.. cudowny mój szkolniak.Cenię jego zycie ...kocham nad życie.Zawierzyłam Bogu. Obskoczylam wszystkich lekarzy zgodnie z harmonogramem..Nie wymagal cwiczen i regabilitacji. 2 lata go obserowalam i bylam z nim w domu.Dzis mam prawie 38 lat...siwe wlosy i kochanego syna.Złe rokowania mam jednak z tylu.glowy.Odwagi........i wszystkiego najlepszego..