Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grzybek w pierozku

W Irlandii Yasmin jest wycofany!!

Polecane posty

Gość grzybek w pierozku

Wlasnie Wrocilam z Dublina i dowiedzialam sie ze to co u nas jest rzekomo stare i i( czyt; Microgynon21, Rigevidon, Minulet itp) w UK jest na topie a te najnowsze pigulki Yasmin, Syndi 35 Cyprest zostaly tam wyco0fane poniewaz te wynalazki robia wiecej szkod dla organizmu niz te starszej genracji. Zadziwiiajce jest jendak to jak niektorzy polscy ginekolodzy wciskaja kobietom banały bo maja z tego profity, i to maja byc lekarze??

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaajjjjjjaaj
no nie dobijaj mnie jem je juz 8 miesiecy :( to prowokacja prawda...

Gość grzybek w pierozku
To prawda niestety

Gość grzybek w pierozku
ja nie czytalam tylko wiem to od lekarza z Dublinqa, tylko w ciemnogordzie zwanym Polska mozna wciskac kity naiwnym pacjentkom ze co nowsze to lepsze a w rezultacie one wywoluja zylaki, zakrzepy i problemy z sercem... Lekarze ktorzy tak nagelaja i wciskaja je pacjentkom maja za to prezenty , wycieczki lub premie od wielkosci wypisanych recept

Gość grzybek w pierozku
zreszta jak nie wierzycie mi to p[opytajcie kogos kto zyje w UK...Z trgo co sie dowiedzialam lekarze tez niechetnie przepisuja te starsze leki z wiadomych wzgledow,- nie maja z tego korzysci a z tych nowyvh rozreklamowanyvh tak.. Na kazdym kroku biznes , choc wiadomo ze nie kazdy lekarz jest przekupny

Gość faafmmm
Laska nie pieprz, jak nie wiesz o czym mówisz. Czemu zagranicę wyjeżdża najdurniejsza część społeczeństwa, która nam potem gębe robi przed Europą???

pokaz tabletki ktore sa calkowice bezpieczne... nie ma chyba takich:( jezeli na mnie dzialaja dobrze, tzn. czuje sie po nich ok, nawet cera mi sie poprawila to mam je odstawic? chyba gorzej bedzie gdy zaczne brac np. Minulet i beda mnie meczyc bole glowy i stany depresyjne?

ja bym chciala odstawic tabsy, ale na obecna chwile nie moge... nie straszcie mnie bo i tak sie boje je brać :P

Gość grzybek w pierozku
Robcie co chcecie ja tylko napisalam to o czym sie dowiedzialam od lekarza (iralndzkiego) z wieloletnim stazem... pozdrawiam

nikt na ciebie nie naskakuje, ja tylko pytalam co bedzie lepsze- jak uwazasz? :)

Gość citropepsin 5ml
pewno on ci wscisna jakies starsze tabsy za ktore on wyjezdza na wycieczki :P tez sie glupia dalas nabic w balona

Gość do autorki topiku powiem ci ze
nie dziwie sie ze je wycofali !! bralam te pigulki rpzez 4 miesieca, i do dzis nie moge uwierzyc.., ze az takie skutki uboczne mialam.. pomijajac standardowe czyli bole glowy, piersi suchosc pochwy etc... non stop bylo mi slabo, mialam takie mroczki rpzed oczyma.. ale najgorsze jest ze dretwialy mi nogi !! Normalnie ide ide, i nagle czuje ze mi dretwieje !! masakra... dostalam pajakow itd. ale sorry, nie chce stracic wzroku, ani dostac zakrzepicy, bo jak widac krew mi zle krazyla !! oczwiscie zmienilam lekarza, bo tamten udawal ze to lasciwie nie sa skutki uboczne:) Chyba nawet moj chlopak mi nie wierzyl:( w to ze tak zle sie czulam. na dodatek utylam :) ale loz, wiec wspominam TE pigulki, jak jeden wielki koszmar !!

Gość yasmin wycofali
w holandii tez chyba je wycofali, nie jestem pewna..ale w jakism jeszcze kraju na bank

Gość faafmmm
Ty się dziecko może weź za angielski bo coś ci się pomerdało. Wejdź na stronę jakiejkolwiek apteki online w UK albo Irlandii i zobacz: Yamsin jest dostępny bez recepty.

Gość grzybek w pierozku
citropepsin widze inteligencja nie grzeszysz hehe :) ale to juz nie moj problem .. nic mi nie wciskal, jestem w ciazy wiec poki co pigulki mnie nie interesuja :) a gdybys byla toszke madrzejsza to wiedzialabys ze tabletki IIej gebracji sa refundowane wiec nikt nie dostanie za nie profity, podobnie z pigulkami IIIej genracji. Ten lekarz to dr nauk medycznych z wieloletnuim stazem a nie ajkis marny lekarzyna ktory chce sie dorobic kosztem zdrowia pacjentek.. To tyle w tym temaciie. Wesolych Świat

Gość faafmmm
Bo koleżanka koleżani mówiła? To jest brenda plotka kolportowana w Polsce.

przeczytajcie watek ktory podalam jest straaaaaaaaaaaszny - po yasmin ludzie umieraja o boze :( ja tez mam skurcze w lydkach... myslalam,ze to z braku magnezu a to moze byc poczatek zakrzepicy:o

Gość flalal
Pytam, dziecko, to czemu ten yasmin sprzedają? Poza tym idźże może i sprawdź w aptece bo zaiste chyba twój angliekski pozostawia wiele do życzenia.

no u mnie tez sie zaczelo od skurczy:( sama przestalam brac te tabletki...a jak zmienilam lekarza i powiedzialam mu jakie mialam objawy, to sie dziwil ze az 4 miesiace bralam !! Fakt to dlugo z tkaimi objawiami:( ale tez myslalam ze to brak magnezu, albo ze poczatek, ze ustapi...wiecie jak to jest:) Nie dopuszcza sie do siebie innej mysli:)

Gość flalal
aaaaaaaaa - ty też jesteś niezłą idiotką. Laski skąd wy się takie durne bierzecie???

Gość flalal
"a jak zmienilam lekarza i powiedzialam mu jakie mialam objawy, to sie dziwil ze az 4 miesiace bralam !!" Pewnie, zdziwił się, ze można być aż taką debilką, że przez 4 miechy żresz źle dobrany tabletki.

jeszcze dodam ze lekarz ktory mowil mi ze to nie sa skutki uboczne:) mial fartuch yasmin, dlugopis yasmin..karty dla pacjentek yasmin i taka mate na biurko yasmin:( I nigdy juz do niego nie poszlam !!

Gość flalal
Reakcja na tabletki jest INDYWIDUALNA sprawą, jak rzygałam i kręciło mi się w głowie po wszystkim, czego się tknęłam, az wreszcie lekarz dobrał mi właściwe.

grzybku odpowiedz mi :)

debilka jak widac jestes ty, bo brak ci kultury i oceniasz ludzi ktorych nie znasz...

Gość karmazynowa nocc
Fafm ty tluku czytac nie umiesz? Przeciez autorka wyraznie napisala ze wie to od lekarza a nie od kolezanki! I ja w to wirze gdyz w Polsce moj lekarz odradzal mi wlasnie Yasmin. Widze ze sama jestes dzieckiem , a jesli nie to musisz byc bardzo ograniczona i zasciankowa skoro dla ciebie wszystko co nowsze jest lepsze .

Gość oj oj oj oj
aaaaaaaaaaaaaaaaaajjjjjjaaj ,zwłaszcza, że temat przez ciebie polecany sama założyłaś ... oj... i dzisiaj znowu inny temat o szkodliwości pigułek Ty założyłaś. Pożałowania godna "wolontariuszka".