Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kornelia/.

pas poporodowy a cc?B.prosze o radę

Polecane posty

Gość kornelia/.

od kiedy mozna zakladac pas poporodowy po cc?jakie macie doswiadczenia w tej kwestii?Zastanawiam sie czy nie zaszkodze sobie jezeli bede nosila go codziennie powiedzmy te 4 godziny... Dziekuje za odpowiedzi

ja jestem po cc 20 dni dokladnie . Dziś pierwszy raz załozylam majtki ściskające i nic sie nie dzieje. A jakis tydzien po cc uciskalam brzuch bandazem elastycznym- kiedy nie byl \"luźny\" po to mniej bolał! pozdrawiam

Oczywiscie zaraz sie ktos wypowie, ze powinien minąć okres połogu- i pewnie bedzie miał racje, ale ja nie mogłam patrzeć na swoje brzuszysko:)

ja stosowalam prz4ez 3 miesiące.... nie polecam,mi nie pomógł a jeszcze tylko uciskał niepotrzebnie,dalej jest jak było :-( kup sobie lepiej majtki sćiągające,sa tańsze i moze nawet skuteczniejsze i przede wszystkim wygodniejsze!!!!!!!!

niedocztałam, nie jestem po cc rodzilam siłą natury :-) z czego jestem dumna :-) myśle ze po cc dłuuugo nie bedziesz mogla zakladac a potem juz nie bedzie sie opłacać!

Gość możesz zacząc nosic pas
gdy zagoi się blizna i nie bedzie się sączyc generalnie mozesz chyba wcześniej zakładac pas, ale nie noś go non stop bo sobie odparzysz skórę pasy są gumowane i nie przepuszczają powietrza moze głupi przykład: ale moja mama po operacji na kamienie żółciowe nosiła taki pas bo zalecił go lekarz, niestety to sprawiło że rana po operacji się nadkaziła i zaczeła brzydko pachniec, musieli potem kilka razy dziennie zmieniac opatrunki i stosowac maśc z antybiotykiem nos pas ale z przerwami by skóra i rana mogła się też trochę przewietrzyc

nie radze stosowac pas bo miesnie staja sie leniwe i nie ppracują i w efekcie nic to nie da brzuch bedzie obwisły polecam na początek wciaganie brzucha, potem brzuszki i pływanie i wróci do normy bedzie płaski i jedrny sam jestem po cc 4 miesiące i juz mam brzunio płaski

Gość tak super
polecam pas ale trzeba go nosić co najmiej 6 godz.dziennie mi sama poleciła położna przytyłam 24 kg.wię brzuch mi został okropny dziś jest znacznie lepiej a nosiłam tylko 1.5 miesiąca niby trzeba ćwiczyć przy noszeniu jak ściągniesz to po 2 godz.poćwiczyć ale ja kąpletnie nie miałam na to już czasu i nie ćw.POLECAM AHA DODAM MOZE MI UBYŁO 11 CM Z BRZUCHA

Gość tak super
AHA JA RODZILAM NORMALNIE NIE ZGADZAM SIĘ Z POWYŻSZĄ WYP. JAK WCIĄGAŁAŚ BRZUCH TO TO SAMO JAK BYŚ GO ZCIĄGŁA PASEM MATKO CO ZA SIEROTKI!!!!!!!!!!!!!!

Gość tak super
ALE ZA TO ZGADZAM SIĘ Z-MOZESZ ZACZĄ NOSIĆ PAS

Gość robaczek22
nie zgadzam sie pas jak założysz to nie pracują miesnie a jak wciagasz to paracujesz bo raz mocniej raz słabiej wciagniesz pozatym ona powiedział trzeba RUCHU brzuszki i basen a nie założyc pas i samo sie zrobi tzreba popracowac

Gość tak super
ale ja nie mówie załóż pas i leż do góry dupskiem możesz coś robić sprzątaćpoćwiczyć też można w pasie kol.tak robiła i zadowolona!! ale logika chyba lepiej założyć pas i poćwiczyć bo z wciągniętym brzuchem se chyba kórwa nie poćwiczysz nie??? ps.sorki za wyrażenie ale rozpier....mnie takie wypowiedzi puste!!!!!!:(

Gość gość
do ,,tak super" cwiczenia wykonuje sie z wciagnietym brzuchem specjalistko!!!! napiecie miesni to to samo co wciaganie miss fitness

Gość gość
I po co wygrzebujesz temat z przed ponad 7 lat?

Gość gość
kupiłam sobie pas na Amazonie 3 w 1 i jakiś dodatkowy na pośladki moja znajoma rehebilitantka mówiła że do noszenia pasa trzeba ĆWICZYĆ bo sam pas nas nie odchudzi.