Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

słoneczko3000

globulki- proszę o radę

Polecane posty

Jaka jest skuteczność globulek Patentex Oval? Czy można używać z nimi prezerwatywy czy jest to zbyteczne? Znacie jakieś podobne bądź lepsze globulki? Proszę o radę.

Zabezpieczenie globulkami jest najmniej skuteczne. Jednakrze moja koleżanka ich używała bardzo długo, bez prezerwatyw i nie zaszła w ciążę. Jak masz do tego używać prezerwatywy, to już lepiej same prezerwatywy, po co jeszcze płacić za globulki ?. Poczytaj sobie o Patentexie w necie. tam znajdziesz więcej informacji na pewno.

czytałam o tych globulkach i mnóstwo osób jest niezadowolonych z nich. nie chce brać tabletek anty, bo nie mamy z chłopakiem duzo okazji do bycia \'\'sam na sam\'\'. Ktoś coś poradzi. Dodam, że prezerwatywy stosowaliśmy i jest ok

hej, ja odstawiłam tabletki i teraz zamierzam używać samych :gumek:... ginekolog powiedział,że mogę połączyć je z globulkami, ale słyszałam,że się pienią i w ogóle dają uczucie dyskomfortu, słyszałam,że zamiast globulek lepiej używać kremu plemnikobójczego \\\"delfen\\\" , ale jeszcze nie sprawdziłam czy jest dostępny w aptekach w moim mieście :) zabezpieczać się przy użyciu tylko globulek raczej ci odradzam, bo mają niską skuteczność antykoncepcyjną.. hmm jeśli do tej pory byłaś zadowolona z samych prezerwatyw może nie warto tego zmieniać..