Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Dla mam na wychowawczym WAŻNE

Prawo zasiłkowe Ważne

Polecane posty

Gość Dla mam na wychowawczym WAŻNE

Większość mopsów które obdzwoniłam w Polsce nie wypłaca dodatków na kolejne części tego samego urlopu wychowawczego. Mi też odmówiono bo miałam przerwę w zatrudnieniu i że niby mam 6 miesięcy przepracować aby prawo do zasiłku nabyć. Kompletna bzdura dostałam pismo z kolegium odwoławczego iż należy mi się i trzeba mi wypłacić skoro mam przyznany zasiłek rodzinny. Panie w mopsie nie chciały mi nawet wniosku przyjąć ale najciekawsze że większość prawników - rzeczników prawnych mopsów itp osoby, też stwierdzały fakt iż jeśli przebywałam na wychowawczym (płatnym) miałam przerwę w urlopie i w zatrudnieniu. To teraz jak z pozycji Kodeksu pracy pracuję i poprosiłam o kolejną część urlopu i mam przyznany zasiłek rodzinny to nie należy mi się dodatek z tytułu opieki. KOMPLETNA BZDURA _ więc składajcie wnioski i piszcie odwołania. Macie 4 części na wybranie urlopu ( i to też uważam ze dyskryminacje kobiet w chwili kiedy rynek pracy jest taki a nie inny). Teraz dowiedziałam się że wiele kobiet w tej sytuacji poszło do pracy nie mogąc wychowywać swoich dzieci. A mogły spokojnie siedzieć w domu i być szczęśliwe. Napiszcie jak jest w waszych mopsach w tej kwestii bardzo jestem ciekawa. Czy jest to odgórne zalecenie rządu, bo skoro wszędzie tak jest tzn że ktoś karze tak interpretować MYLNIE prawo zasiłkowe.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować