Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ginorossi

jak można na Wigilię jeść barszcz z torebki??

Polecane posty

Gość tak na mark
Myrevin moze masz blokade reklam w kompie, bo autor pisze o reklamie nad kafe...

Gość z torebki to nic nie jadam
nigdy, ale już z kartonu, np. barszcz Krakusa, jest baaaaardzo dobry. Bo jest to zwykły sok buraczany, który sobie można doprawić, przygrzać i jest pyszny. Nawet dużo lepszy niż normalny, gotowany barszcz,m bo jest zapewne tłoczony na zimno, jak soki, i ma super smak i kolor.

u mnie jest barszcz z torebki, ale tylko dlatego, że nie trawię smrodu buraków a z torebki tego nie czuć i jest dobry.

Najlepszy sposob na swieta...barszcz z torebki, mrozone uszka to wszyystko popic cola( oczywiscie wtowarzystwie sztucznej choinki:D), a potem obejrzec \"Kevina samego w domu\" zamiast isc na pasterke:D:D

Nie cierpie jedzenia z torebek, ale jak inni lubia to niech sobie gotuja, nie widze problemu (oprocz tego, ze jedzenie w proszku to syf, ale to juz inna historia). Jak dla mnie to cale to dwudniowe gotowanie na swieta to przesada, no ale kazdy je celebruje jak mu sie podoba.

Gość zapracowana ....
a ja Wam dam prosty przepis na barszcz i nie z torebki dzień przed kroi się buraczki surowe obrane na plastry zalewa gorącą przegotowaną dodaje się czosnek wg uznania 2-3 ząbki majeranek liść laurowy ziele angielskie pieprz w ziarnkach troszkę cukru octu i zostawia pod przykryciem na następny dzień gotujemy bulion i jak jest gotowy przez sitko wlewamy przygotowany zakwas z buraczków gwarantuje piękny biskupi kolor...oczywiście barsz doprawiamy do smaku roboty nie za dużo ale jaki efekt smakowy i wizualny pycha !!!! ps mąż na kaca uważa że to zbawienie losu hehehehe spokojnych świąt dla wszystkich

ktoś tu mówił o istocie Świąt, jestem ateistką, podobnie jak reszta rodziny. dla nas Święta to wspólnie spędzony czas, tradycyjne potrawy a nie Bóg.

Gość xyyz
normalnie można jeść. barszcz z torebki jest smaczny.

Gość Glupie spoleczenstwo z was
Barszcz z paczki - idealne dla głupich. Jaki urok w jedzeniu fafołów ? Zalej lepiej proszek do prania i zjedz. Oczyscisz mozg. A choinke polecam w formie plakatu. N I E D O R A J D O ! ! ! Na takich daniach daleko nie zajedziesz, bo skoro w wigilie sie nie wysilasz normalnie tez napewno jadasz pomyje.

normalnie można na wigilie barszcz z torebki...gdybym musiała jeść barszcz ugotowany przez moją matkę to wolałabym się zatłuc na śmierć łyżeczką do herbaty ;/

{ Barszcz z paczki - idealne dla głupich. } Za to takie stwierdzenie to szczyt mądrości. :D

Gość Haha dobre...
Ja w tym roku też robie barszcz z torebki, nawet już kupiłam pięć paczek róznych firm :) Dodam tylko majeranku, czosnku, pieprzu i co tam jeszcze do smaku. Pierniczę jeszcze przejmować się barszczem.

--> enamorada Dokładnie.. 🖐️ Nie każdy jest alfą i omegą ... nie każdy ma rodzinę (jak ja) że nie musi na wigilie nic szykować, itd.

Gość iugtttttttttt
fajna mam godzinke nie? ;p

Gość tyśka
ja też nie lubię smrodu buraków, ale się poświęcę dla tradycji... albo raczej dla męża :-), aczkolwiek barszczem z torebki też bym nie wzgardziła

Gość AGATAAA.
Tak, mozna jesc w wigilie barszcz z torebki, jak sie jest za graNICA imarzy sie by taki barszczyk domowy ugotowac... nie wspominam o braku twarogu i maku...:(

Gość boze jak mnie to wkurwia
to zapraszam do polski,bylo wyjezdzac? teraz nie narzekaj

Gość AGATAAA.
do przedmowczyni ziejacej jadem wszechpolskim:): studiuje za granica, jestem na wymianie studenckiej, nie stac mnie na przeloty w te i we wte...

Gość AGATAAA.
" w te i we w te " mialo byc, literki sie polaczyly:)

Gość bylo nie wyjezdzac skoro cie
to nie marudz nie stac-marudzisz-wracaj

"alez mozna jesc taki barszcz!!!! tylko ciezko glowe do torebki wsadzić" Wymiata :D

Gość nie no niezle
ja na serio jak widzialam ta reklame to sie dziwilam, jak im nie wstyd reklamowac barszczyk z torebki na wigilie. a tu prosze... nie sadziłam, ze sa tacy, ktorzy faktycznie jedza zupe z torebki na wigilijnym stole, ale jaja :D

Do Kulaj czukierek->nigdy nie zrobisz takiego barszczu,bo nie masz ani glutaminianu ani benzoesanu.Mogłabyś się posiłkować wegetą,jarzynką albo innym barachłem,ale uwierz,barszczyk na zakwasie to jest poezja smaku.I bez kości i mięsa,co niby się naganne wydało jednaj z rozmówczyń.Przecież w sztucznym barszczu masz ekstrakty mięsne.