Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już mama

Czy test HCG B z krwi może się mylić ?

Polecane posty

Gość już mama

Miałam robiony test HCG B i pierwszy wynik wyszedł coś koło 5 a po dwóch dniach już tylko 1. Test miałam robiony dwa dni przed spodziewana miesiączką.Jestem już 5 dni po terminie i nadal nie mam okresu. Czy test mógł być niewiarygodny i mogę być w ciąży ? Proszę o odpowiedzi.

zależy od norm w poszczególnych laboratoriach, to nie musiała byc ciąża, a skoro nie krwawiłaś, to chyba nie było poronienia...?

Gość już mama
to znaczy że test pokazuje wartość poprawną już przed @ ?

HCG B jest wykrywalne we krwi od ok. 10 dnia od zapłodnienia czyli na 2 dni przed @ juz raczej dało poprawny wynik przeanalizuj to na tle swojego cyklu

Gość tak test beta hcg wykazuje
ciążę już w 10 dniu po zapłodnieniu

Gość przygoda_
ten test jest bardzo czuły, wykrywa frakcje beta HCG, czyli jest dokładniejszy niż z moczu (całe HCG). Raczej nie ma mozliwości pomyłki.

to was zadziwie. mi 4 msc temu wyszlo ze jestemw 4 tyg ciazy.wynik wynosi ponad 120. a w ciazy nie jestem mialam zaburzenia hormonalne. to czy jestes w ciazy stwierdza tylko lekarz. wynik jest 100 procentowyy ale........moga go zmienic hormony...

wiarygodnym potwierdzeniem ciazy jest wynik Bhcg, jesli wartosc pierwszego badania zostala podwojona w badaniu wykonanym po 2 dniach. W przyapdku ciazy wartosc beta hcg podwaja sie co 48godzin. dlateog najpewniej jest wykonac 2 badania wodstepnie conajmniej 2 dniowym iw tym samym laboratorium