Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siemienicha

jak najlepiej spożywać siemię lniane?

Polecane posty

Gość siemienicha

gryźć całe nasionka, zalewać wrzątkiem je, czy zalewać wrzątkiem zmielone nasiona? Do tej pory gryzłam całe nasiona, ale robiłam to nieregularnie i nie widzę większych sukcesów (jeśli chodzi o problemy trawienne).

Gość szkiełko fifi
ja bym wypalila :)

Gość siemienicha
tzn?

Gość newiss
zapazyc i pic

Gość ja bym wąchała
:)

no co Wy:O trzeba zalać alkoholem i wcierać w potylicę:P

Gość ja bym wąchała
alkohol należy wypić:classic_cool:

Gość polecam wam
Zaparcia Wprawdzie nie są bezpośrednią przyczyną śmierci, ale pośrednio powodują wiele chorób i bezwzględnie należy z nimi walczyć. Chemiczne środki przeczyszczające, podobnie jak ulubione zioła, działają tak, że podrażniają jelita. Tego nie można robić w nieskończoność. Siemię lniane, właściwie stosowane, działa na zasadzie mechanicznej - pęcznieje w jelicie, wydziela śluz i olej. Skuteczność jest prawie 100-procentowa, ale zabiegi należy wykonywać dokładnie. Podajemy surowe siemię lniane: albo gryziemy i połykamy całe nasiona (ja zalewam 1 czubatą łyżkę 1/2 szkl. letniej wody na 5 min. i połykam przed jedzeniem 3x dziennie) KURACJA SIEMIENIEM LNIANYM: 1. dzień - 3 razy dziennie 1 łyżkę 2-3 dzień - 3 razy dziennie 2 łyżki od 4 dnia - 2 razy dziennie 1 łyżka Dawkę 2 razy dziennie 1 łyżkę należy utrzymać przez okres 3-6 tygodni, potem stopniowo zmniejszać. Po zakończeniu kuracji zaleca się podwyższyć zawartość błonnika w diecie (dużo warzyw lub gotowy preparat Nopalin)

Gość na co siemię lniane