Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pompeea

Czy cera tłusta badz mieszana ma bezwzgledny zakaz stosowania tłustych kremów???

Polecane posty

Gość pompeea

oczywiscie chodzi o cere ze sklonnoscia do wypryskow, zaskornikow.... ciagle jej matowienie doprowadzilo do tego ze z nosa i kolo ust zaczyna mi skorka schodzic, wiec posmarowalam dzis twarz kremem odzywczym, tlustym z witaminami, czy mocno pozatyka mi to pory? czy oze wskazane jest czasem aplikowac je??

Gość bylam tu kiedys
po pierwsze to cera tłusta wcale tak bardzo nie lubi kremów matujących - jak już sama zauwazylas co do kremów tłustych i regenerujących -- to zapychanie jest sprawą indywidualną - ale lepiej wybierać to o jak najprostrzym i najkrótszym składzie -wtedy większa szansa że krem nam nie zrobi krzywdy ja osobiście polecam taniutki kremik firmy AVA - "Mustella - emulsia extratłusta przeciwzmarszczkowa" czy jakos tak --- na zime - super -- i wtedy gdy skóra się przesuszy, podrażni, zmarznie, czy zaszkodzi jej centralne -- też super jak zostanie tłusta warstwa - to można zetrzeć chusteczką higieniczną - ale przy nalożeniu malej ilości nic nie powinno zostawac

Gość marceliona
ja tez mam taka cere,i ostatnio uzywam ziaja oliwkowa ale tą lekka formule,i naprawde jest lepiej

podobno babydream z rossmanna ladnie nawilza i nie zatyka przy tym porow, poniewaz nie zawiera parafiny jak wiekszosc kremow. duzo osob go tu na kafe chwali

tlusta cera nie lubi wysuszajacych preparatow, poniewaz sie potem broni i wytwarza jeszcze wiecej sebum. najlepiej pod makijaz cos matujacego zeby sie nie swiecic w ciagu dnia, ale o przyjsciu do domu/na noc nakladac krem nawilzajacy lub natluszczajacy

Ja mam cere mieszana. Smaruje sie latem po prostu kremem Nivea, a zima, przy niskich temperaturach, póltlustym, jesli wychodze na dwór. W domu i na noc dalej Nivea. I dziala dobrze na skóre :-)

Gość też mam cerę mieszaną
ale nie mogłabym smarować się kremem Nivea w życiu nic sie to nei wchania, a do tego swiecę sie jak psu jaja:O nana, Twoja cera nie świeci się po tym kremie???

Gość ja smaruję na noc kremem
bambino, takim ochronnym, cera się świeci ale to uwielbia, nie tworzą się nowe pryszcze, a po każdym innym kremie (np.matującym)tak. rano smaruję ją bambino ale pielęgnującym, który ma lekką konsystencję i szybko się wchłania. Nie powoduje błyszczenia (przynajmniej u mnie) i cera jest na prawde duzo duzo lepsza niz jak stosowałam kremy do cery mieszanej.

Gość co jest do cholery z kafe
????????????? co to za godziny bezsensowne??????????

N dzien uzywam krem matujaco nawilzajacy Garnier Czysta Skóra i ładnie matuje tylko ze ja mam tłusta cere i inny krem odpada bo swiece sie jak nie wspomne co.Tylko policzki mam suche i smaruje masłem kakaowym lub innym odżywczym choćby bambino.Na noc na szyje i policzki krem bambino a na tłuste partie krem przeciwtradzikowy.

Gość pompeea
dzia za odpowiedzi. wczoraj na noc uzylam tego kremiku ziaji super tlustego i o dziwo nic nie wyskoczylo, ale schodzaca skora jeszcze zostala.... chyba przedluze stosowanie tlustych kremow- w nocy tomoge sie swiecic, a co mi tam, wazne zeby moja cera odzyskala zdrowy wyglad.