Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agatka 28s

autyzm

Polecane posty

Gość agatka 28s

Witam wszystkich. Moje pytanie dotyczy autyzmu.Czy jest to choroba dziedziczna.Mam wspanialego faceta, kocham go bardzo ale jestem pelna obaw.Jego mama ma dziecko chore na autyzm.Jednak ojcem dziecka jest inny mezczyzna niz ojciec mojego narzyczonego.Czy autyzm jest choroba dziedziczna?Czy w takim powiazaniu istnieje ryzyko?

Gość Domiś2001
Najlepiej poproś swojego narzeczonego, aby podał ci historię chorób w swojej rodzinie kilka pokoleń wstecz. Tylko wtedy ty zrób to samo. Mam nadzieję, że mój młodszy syn nigdy nie spotka takiej kobiety jak ty. Która z obawy przed chorobą jego starszego brata (starszy jest autystykiem) będzie się zastanawiać nad przekreśleniem ich wspólnego szczęścia. Aż mnie ciarki przechodzą. Czy rodzeństwo osób niepełnosprawnych jest skazane na samotność? Liczę na to, że to tylko wyjątki. Ciekawe co na to twój mężczyzna?

Gość taki epizod
A moja była żona paliła w ciąży, popijała likiery, wino i urodziła ciężko upiśledzone dziecko. Uciekłem od niej i od tego potworka co urodziła brrrrrrr. Chcę o tym zapomnieć. Jeśli sądzisz, że w jego rodzinie były choroby to sie nie żeń bo tylko niepotrzebnie ........................

Witam!Ja jestem Czarek.Mam 14 lat.Mam autyzm,którego zdiagnozowano u mnie w 2000 r. Ja jestem chorym po prostu a mam problemy rowiesnicze.Chodze do szkoly masowej gdzie mozna sie uczyc.Ja chce zeby ktos mnie zaprosil np:tego typu impreza,na lodowisku itp.Nie wiem wlasnie co ja mam zrobić.Ja mam chorą klasę czyli najgorszą bo złym nawykiem jest to że chłopaki mi się nie podobają tylko z klasy ale z innych klas to nie mam problemu.Lubie dziewczyny,grac w pilke noiżną,siatkówkę.Jeszcze chce wszystko miec duzo znajomych bo tak naprawde nie mam przyjaciol i szukam kontaktu.Można mieć dziewczynę ale trzeba trochę teorii.