Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytaneczkooooo

Lactovaginal 3 dni bez lodówki - pomocy!!!

Polecane posty

Gość pytaneczkooooo

Hej. Mam pytanie odnośnie Lactovaginalu. Kupiłam lek (kapsułki dopochwowe) jednak mam go użyć dopiero za kilka dni. Dopiero po 3 dniach od zakupu zauażyłam, że na opakowaniu napisane jest, że lek należy przechowywać w temp. 2-8 stopni C. Natychmiast włożyłam go do lodówki. Czy mogę jeszcze użyć leku? Czy jest on już "do wyrzucenia"? (22 zł :O ) Poradźcie proszę, jeśli wiecie...

Gość jola78
zazwyczaj w temp. pokojowej może on stać do tyg. lub dwóch na ulotce powinna być inf.

Gość pytaneczkooooo
no właśnie , że na ulotce nie ma o tym zadnej informacji... pisze tylko że w temp. 2-8 st.C nie wiem, czy aplikować lek, czy może lepiej sobie darować... był 3 dni w temp pokojowej, choć szczelnie )oryginalnie) zamknięty... kto wie????

weź termometr pokojowy, zmierz temp. na parapecie - od strony mieszkania, zaczekaj na odczyt im bliższy idałowi tym lepiej, ewent. zakręć kaloryfer

Gość jola78
napewno jest dobry śmiało go możesz używać

chłolera :D źle odczytałam, myślałam, ze lodówka Ci wysiadła :D gapa ze mnie :D Lacto nic się nie stanie

Gość pytaneczkooooo
co???? :O przeczytaj jeszcze raz pierwszy post - chyba nie dokońca zrozumiałaś mój lek jest już w lodówce (ok 5 st.C) ale przez trzy dni stał w temp. pokojowej.. :(

Gość pytaneczkooooo
hihi - szybsza byłaś ;) jesteś pewna??? podobno wysoka temperatura zabija te pałeczki mlekowe, które mają pomóc... :O

Gość a ja trzymałam
w temperaturze pokojowej i urzywałam przez tydzien i nic sie nie stało, bez paniki ;) moja mama tez nie trzymała w lodówce

Gość pytaneczkooooo
dzieki ;)