lili11 0 Napisano Grudzień 23, 2007 CIN3 i dyskarioza? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jola78 Napisano Grudzień 23, 2007 czy chodzi ci o mięśniaki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lili11 0 Napisano Grudzień 23, 2007 Nie mam mięśniaków (bynajmniej nie stwierdzono)- jedyny objaw to maleńki polip i tyle. 27.12 mam kolposkopię i tyle co wiem, w wyniku napisano mi być może CIN3, nasilona dyskarioza, nie jest to rak. Jestem w Anglii to mi trudno z tym wszystkim. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość obywatelka polska Napisano Grudzień 23, 2007 JESLI DOBRZE ROZUMIĘ TO WYSZŁA cI GRUPA CYTOLOGI III ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rozumiem Napisano Grudzień 23, 2007 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jola78 Napisano Grudzień 23, 2007 polipy prawie nigdy nie są złośliwe ale nie leczone mogą ulec zezłośliwieniu a ich objawy to: mogą powodować plamienia a także krwawienia po stosunku czy coś ty takiego masz? Jeśli nie to nie wiem czy to plipy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lili11 0 Napisano Grudzień 24, 2007 CIN 3 to ten inny sposób oznaczania cytologii- dotyczy to, z tego co wiem prawidłowości w budowie komórek (to ogromny skrót). I położna, która pobierała cytologię i później lekarka stwierdziły, że mam małeńkiego polipa i nie wygląda to na nic poważnego. Tu nie dostaje się wyników badania do ręki - o wyniku wiem tylko z informacji, że mam koposkopię. Myślę o głodówce jako terapii alternatywnej i na pewno rozpocznę ją niemal natycxhmiast. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość konio Napisano Grudzień 26, 2007 CIN 3 to rzeczywisty stan przedrakowy a właściwie rak przedinwazyjny (carcinoma in situ). Kobieto! nie głodówka, a szybkie usunięcie zmiany, ale nie całej macucy!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość konio Napisano Grudzień 26, 2007 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lili11 0 Napisano Grudzień 26, 2007 Dzięki za odpowiedź - jutro będę miała kolposkopię - boję się, bo w ulotce napisane jest, że biopsja to niewielki ból. Dziewczyny z Polski opisywały, że boli strasznie, a w większości miały znieczulenie. Przeraża mnie to wszystko. Głodówkę i tak zrobię, bo po 3 dniowej miałam mniejk kłopotów z oskrzelami, wiec dłuższa może pomóc na wiele problemów - jestem po lekturze Małachowa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lili11 0 Napisano Grudzień 27, 2007 Właśnie zbieram się na badanie- całą noc siedziałam przy kompie próbując przegonić lęki. Sen nie przyszedł, nawet na minutę się nie położyłam, wpadam w jakąś paranoje - widzę tylko złe diagnozy:-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jola78 Napisano Grudzień 27, 2007 a konsultowałaś się z innymi lek.? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lili11 0 Napisano Grudzień 29, 2007 Dzięki - wszystko wygląda w miarę dobrze, jestem po konizacji i jeszcze tylko czekanie na wynik biopsji. Dzięki dziewczyny, że się odezwałyści! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach