Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak ja to wytrzymam......

Nienawidzę wigilijnych potraw.

Polecane posty

Mieszkam sama, przyrządziłam smakołyki takie, jakie sama uwielbiam i mam zamiar się nimi delektować przez całe święta, ale dzisiaj muszę przeżyć wielką rodzinną wigilię u babci. Będzie fajnie, bo kupa dzieciaków, rodzinna atmosfera, zapewne fajne prezenty, ale to jedzenie.:( Ryb nie lubię, a jeżeli już to tylko smażone w panierce. Barszcz, uszka, grzybowa nie przejdą mi przez gardło. Nie zjem kapusty z grzybami, kutii i karpia, bo na samą myśl o tych potrawach wzbiera mi się na mdłości. Jak przetrzymać te kilkanaście godzin? Nie lubię makowca, piernika. Będę głodna, będą we mnie wciskać jedzenie, a jak nie zjem, to babcia

Gość Rębajło
Jesteś na prochach ?

Gość migdalia
ale narzekasz....

Gość to juz wiadomo czemu jestes
sama

Gość nie rozumiem jak można
nie lubić barszczu na dodatek z uszkami mniammmm mniammmm

w domu na mnie czeka kutas w galarecie w 8 smakach, na sama mysl przechodza mnie dreszcze :)

Gość nie rozumiem jak można
pewnie jesteś anorektyczką :P

Gość jak ja to wytrzymam.......
Anorektyczka bo nie lubię wigilijnych potraw? Wolę kotleta, zrazy, sałatkę z majonezem, bigos.

Gość ufff nie jestem
sama, ja tez nie lubie potraw wigilijnych:O ale zawsze babcia robi dla mnie specjalnie jakies pierogi, ktore lubie i salatke sobie sama robie, wiec nie bede siedziec o pustym pysku, ale i tak wszyscy beda sie patrzec:( co ja poradze na to ze nie lubie? mam wciskac w siebie zeby potem zwymiotowac?:(

Gość ufff nie jestem
no ja tez wole kotlety, w ogole jakies mieso a salatki z majonezem bede u mnie 2:P z czego jedna lubie wlasnie - ta moja :P

Gość jak ja to wytrzymam.....
Ja sałatkę mam w domu. U babci nie będzie, bo w tej sałatce jest kiełbasa, a babcia stosuje ścisły post.

Gość ALES TY GLUPIA AUTORKO
swieta to nie koryto tylko:O swieta to cos o wiele wazniejszego niz to czy zjesz karpia czy nie:O ale widocznie nie wierzytsz:O

Gość tez nie lubie ryb
tego smierdzacego kompotu..

widzę, że duch świąt Bożego Narodzenia was nie opuszcza :classic_cool: Dokopiecie dziewczynie za to, że nie gustuje w potrawach wigilijnych? :D

bo jest niespodziewanym gościem i zostawilismy dla niego miejsce przy stole :P

Boże, ludzie. Cieszę się, że mam dużą rodzinę, że się z nimi spotkam, że wspólnie zaśpiewamy kolędy, że pójdziemy na pasterkę. Już teraz nie mogę się doczekać jak zareagują na prezenty ode mnie. Jestem podwójnie szczęśliwa, bo przyjedzie moja siostra i poznam swojego siostrzeńca. Chodziło mi tylko i wyłącznie o potrawy, których nie lubię, bo nie przepadam za rybami, a które będę musiała zjeść, bo babcia się obrazi. Trochę pokory, tolerancji i zrozumienia Wam życzę.:(

Papierowe_Nozyczki ----> lubię pierogi z kapustą i grzybami.:)

to nie mozezs chociaz kes z kazdej potrawy? przeciez od tego nie umrzesz;) zreszta na pewno jest cos co lubisz wiec nie siej paniki:P albo mozezs to inaczej rozwiazac przynies cos od siebie z domu co ty najbardziej lubisz albo nawet kilka potraw i sie nimi zajadaj:P

może spójrz na to tak - życzę Ci, żeby ten kawałek ryby, której nie lubisz, był najprzykrzejszą rzeczą, która przytrafi Ci się w tym roku... :) Pomyśl, że robisz to dla babci, która będzie szczęśliwa, że jesz, a dla starych ludzi takie drobiazgi mają wielka wartość. Potraktuj to jak prezent dla niej. A potem ciesz się z życzeń, prezentów, wspólnie spędzonego czasu, miłości i dużej rodziny. Zazdroszczę Ci, bo moja jest rozsiana po calym świecie i na Wigilii będzie nas tylko pięcioro. Szczęśliwych Świąt :)