Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość woqdndsws

kto na kwiecien 2008?

Polecane posty

Gość woqdndsws
bo ja ale nie planujemy slubu tylko w kosciele i to jescze nie mojej parafii kiedy musze isc zalatwiac do mojej parafii pozwolenie>? czy ktos byl w takiej syt? dzieki pozdrawiam

Gość kwietniowa
Ja na kwiecień.

straszny_kocur a ja już nie mogę się doczekać mam już zarezerwowany termin w kościele i załatwioną restauracje czekam na zamówione obrączki i za tydzień w piątek będe podpisywać protokół przedmałżeński a wy co już macie załatwione? :)

Gość do woqdndsws
"ale nie planujemy slubu tylko w kosciele" chyba nie slub tylko WESELE

ja mam zamówioną salę, orkiestrę i kościół. Suknia mi się szyję - idę do przymiarki pod koniec stycznia. Obrączek jeszcze nie mamy no i na nauki przedmałżeńskie trzeba się będzie w końcu zapisać. Co to jest protokół przedmałżeński?

spisujesz go w kościele trzy miesiace przed ślubem będziesz miała ślub konkordatowy tak?? Ja tez jeszcze tego nie spisywałam bo dopiero w środe jade do urzędu stanu cywilengo po dokumenty. Z tymi dokumentami idzie sie do kościoła i spisuje ten protokół. Co do nauk przedmałżeńskich to też muszę się zapisać i do poradni rodzinnej też. kurcze tyle się osób już o to pytałam i każdy miał inaczej albo były to tylko 2 spotkania albo trzy ja bym wolała mniej bo nie mam czasu na nich siedzieć :)

Gość 19.04.2008
ktos też ma taka date??

Gość 19.04.2008
valeri ja tez jeszcze nie spisałam tego protokołu ale jak piszesz to mam jeszcze na to czas bo to dopiero trzy miesiace przed tak??

tak to musisz trzy miesiace przed nie wczesniej bo jak spiszesz to wczesniej to papiery w dniu ślubu będą już nie ważne

Gość kwuetniowa
Ja tez mam datę 19.04.2008. Pozdrawiam. ;)

valeri--------z Bielska-Białej jestem:D za dwa tygodnie jedziemy na nauki przedmalzenskie:D

Straszny_kocur taki protokół jest obowiązkowy bo spisujesz go w kościele to jest można tak powiedzieć pierwsza część twojego ślubu. Feni ja nauki mam chyba najwcześniej 9 lutego ale może uda mi się znależć coś wczesniej. A wiesz juz może ile bedziesz miała spotkań i czy masz to połaczone z poradnią rodzinną?

valeri weekendowe nauki (piatek sobota) a do poradni musimy isc osobno. Ciezko juz znalezc wolne miejsca na nauki weekendowe

Feni tylką ten piatek i sobota czy jeszcze nastepny weekend i po ile godzin wiesz może??

18-19 styczen piatek sobota w piatek od 17 a w sobote caly dzien i nauki załatwione.Takich szukaj weekendowych

Feni ja już wczoraj zapisałam się na nauki i jest to tylko jeden dzień sobota od 10-13 i w tym też jest już poradnia rodzinna. Dziś mam nadzieje że pojedziemy do urzędu stanu cywilnego po te dokumenty a w piątek chce podpisać ten protokół przedmałżeński chce już mieć to z głowy no a potem to już mam nadzieje że bedzię z górki :)

ale to są napewno nauki przedmalzenskie?Pierwsze słyszę ze trwają jeden dzien i to tylko 3 godz. My do urzędu dopiero pojdziemy pod koniec stycznia

tak to są nauki które wystarczą do dopuszczenia do ślubu pytałam sie babki w kancelarii w parafii. Oczywiście jak chcesz iść na więcej to możesz iść ale chyba nie w tym kościele kobieta z poradni rodzinnej też może nas zachęcać na więcej jej nauk ale te które ona poprowadzi w sobotę to wystarczą. Więc to chyba wychodzi z tego że będą dwie godziny z księdzem i godzina z ta kobietą z poradni :)

u nas nie organizują takich spotkań. W naszych naukach nie jest zawarta poradnia, musimy isc do niej osobno

Ja w swojej parafii nie mam nauk oni właśnie organizują razem z parafią która jest niedaleko.Pani w mojej parafii tez mi powiedziała że nauki oni organizują w tej drugiej parafii ale poradnie musimy sobie sami załatwić. Wczoraj byłam w tej drugiej parafii po akt chrztu bo tam byłam chrzczona bo tej mojej parafii jeszcze nie było i tam kobieta mi powiedziała że to jest wszystko razem w tą sobotę. Dziś muszę zadzwonić do mojej parafii i spytać się co mam przynieść, co będzię potrzebne do podpisania tego protokołu. Jak chcesz to ci mogę później napisać jak to wszystko wyglądało :)

No i nic nie załatwiłam bo nie miałam aktualnego aktu urodzenia jutro musze jechać do miasta gdzie sie urodziłam i wyrobić aktualny akt urodzenia. A w urzędzie za te papiery trzeba zapłacic ponad 80 zł. Jutro pojade po ten akt i potem do urzedu to wszystko feni napisze :)

Gość kwietniowa
Hej kto ma jeszcze datę 19.04?