Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jumper

RYŻ + MLEKO = MASA

Polecane posty

Gość Jumper

Czy to sloszne rozwiazanie ...moj ziomek jadl ryz i pil mleko w duzych ilosciach noi chlopak nabral masy? mozliwe?

nie mam pojecia, ale moj kolega ktory cwiczy na silowni je na sniadanie ryz ;)

Gość a guuuu guuuuu
oczywiscie ze to mozliwe to sa produkty wysoko białkowe

Gość herry
a co mozna zamiast mleka bo nie lubie?

Gość Jumper
Ja też nie lubie mleka...moze byc pic kakao?

Gość herry
u mnie mleko w ogole nie wchodzi w gre, nawet z kakao bo od razu mam odruchy wymiotne :O wiec co do tego ryzu? a moze jeszcze jakies inne produkty?

Gość Jumper
widze herry tez zainteresowany przyrostem masy ? :)

Gość Paulina nieszczesliwa
ryż to same węglowodany :P

tak zgadza sie, mleko wypite po wysilku pwooduje lepsze cos tam(dokladnie nie wiem) a w skutek tego przyrost masy miesniowej. bylo w ktoryms men's health.

Gość Jumper
do "Paulina nieszczesliwa"..to dobrze czy źle ?

Gość Jumper
no wlasnie teraz wypiles szklanke mleka ....myslalem ze zwymiotuje....heh ... u mnie mleko odpada....chyba ze w innej postaci...moze mleko w proszku odtluszczone? bo podobno tluste jest nie dobre...tak wyczytalem gdzies w necie...

Gość no to zamiast mleka
jedz jakieś inne białko. Może chude mięso typu kurczak? Albo rybę? Albo soję? Soja to dobra pasza dla bydła, zawiera też białko a hodowanie tzw "masy" to fizjologicznie upodobnianie się do bydła, więc pasuje 🖐️

Gość Jumper
to co w koncu ..ma ryz te bialko czy nie ma ? tez mi sie zdaje ze nie ma....bialko maja sery...jajka i tym podobe...natomiast wiem ze od ryzu sie nabiera masy...chyba,,

Gość herry
to w koncu co? co jesc zeby nabrac masy? do odzywek nie jestem przekonany chociaz to niby nic zlego

Gość Jumper
bralem kiedys kreatyne ...szzerze mowiac gowno dalo...po jakims czasie wyskoczylo mi wkure przyszczy i nic wiecej...dlatego teraz chce jakimis domowymi specyfikami typu ...mleko ..ryz...itp :>

Gość Jumper
No moze nie jak pudzian...chce tylko nabrac troche masy....bo jestem zdeka chudy jak na swoj wiek...

ryz nie ma białka, to tylko węglowodany i troche błonnika, w zaleznosci czy to biały czy brązowy mleko to białko...tylko mniej tłuste niz mieso, czy sery

chlopak mojej siostry swojego czasu mial;a niezla faze na silownie i jad ryz( wyglowodany!!) i chude biaklo, np, ryby piers z kurczaka ( ale bez sosow czy innych tlustosci) tylkoto zadnych ziemniakow czy innych zawiesistych polewek piers najlepiesz na parze nie gleboko smazona hmm i jeszcze moj kumpel z pracy...tez pakpowal i tez jadl takie cos i po obu bylo widac

Gość Jumper
hmhmhmhm :)

Gość herry
traniq ryz ok, a co ma jeszcze duzo bialka zeby zamiast tej piersi z kurczaka? czyli chodzi o polaczenie weglowodanow i bialek?

Gość w sumie trudno wymagać od tucz
złe forum. Jest cała masa wyspecjalizowanych pod tym kątem miejsc w sieci... ale tak, węglowodany w tym przypadku to podstawa, na węgalch "się rośnie", a głównie obrasta w tłuszcz, jeżeli tylko ktoś nie ćwiczy. Nadmierne spożycie, oprócz kopa energetycznego powoduje zalewanie organizmu insuliną, jednym z wielu negatywnych skutków ubocznych tego procesu jest właśnie wzrost tkanek - i to próbują wykorzystywać bywalcy siłowni. Białka tłumaczyć nie trzeba - bez białka nie da się żyć, a żeby mógł następować jakiś wzrost a organizm nie zjadał sam siebie, musi być dostarczona odpowiednia ilośc białka. Dlatego chodzi o dietę węglowodanowo-białkową, przy minimalnej ilości tłuszczu, żeby nie robić domieszki innego źródła energii.

JA jadłem przez miesiąc musli z mlekiem 3,2% i też nabrałem trochę masy .teraz znowu się biorę za siebie cel 4 kg w miesiąc ale faktycznie ryż + mleko = masa