Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

***Natasha***

Co naprawdę warto studiować??

Polecane posty

a co cie interesuje jesli nie intweresujesz sie biologia,chemia nie pojdziesz na medycyne jesli nie interesuje cie histopria nie pojdzies zna prawo podobno warto studiowac kierunki techniczne

Gość black berry
Ja studiuje weterynarie i jestem zadowolona:)

ja jestem na kierunku technicznym...ale z praca lipa.. wiec tez nie wiem czy to dobry pomysl. Idz na takie, studia, ktore dadza Ci satysfakcje. Nie warto studiowac czegos, czego nie llubnisz, tylko po to, zeby miec pewnosc ze znajdziesz prace.,bo za 5 lat moze sie wsytzko zmienic

Gość wiii
Z tymi kierunkami technicznymi to faktycznie różnie jest, ja też wlaśnie kończę Politechnikę i cóż z tego.... Ale szukając pracy wlaśnie stwierdzam że administracja to bardzo dobry kierunek :) ale nie zdecydowalabym się chyba na to. A już napewno super kierunkiem jeśli chodzi o zdobycie potem pracy jest ekonomia, ale kto o zdrowych zmyslach wytrzyma tyle rachunkowości?? Ja napewno nie :p Ale najlepiej jest iść na taki kierunek który Ciebie interesuje, wtedy żeby nie wiem co będziesz zadowolona, nawet jesli jest to kierunek bez przyszlości :p

Gość no ok a teaz
Sprecyzuj co według ciebie znaczy warty studiowania kierunek ?

Gość co takiegooooo
PRACA SOCJALNA. CORAZ WIECEJ DOMOW DZIECKA .PATOLOGI I WIEZIEN ..CORAZ WIECEJ BEZDOMNYCH I STARSZYCH ..TO KIERUNEK NAPRAWDE PRZYSZLOSCIOWY ALE COZ TEGO JAK MOJA SIOSTRA JEST PRACWINIKEIM SOCJLANYM W WIEZIENIU BO JEST WYCHOWAWCĄ WIEZIENNYM A ZARABIA TYLKO 2,5 TYSIAKA ZA UZERANIE SIE Z TAKIMI MENDAMI.

Gość polibuda to koszmar
2i pol tysiaka to malo \?ja znam wielu kumpli któryz skonczyli dwa kierunki na polibudzie .budownictwo i projektowanie mieszkan i domów a zarabiaja marne 1200 złotych wiec sie lecz.

wiesz jak się idzie na polibudę, to trzeba wiedzieć, że nie ważne jest samo skończenie jej (tak jak uniwerku) tylko JAK się ją skończy... A do tego trzeba zadbać o praktyki. Moje znajome: jedna po samej architekturze zarabia średnio miesięcznie 10 tys zł, a druga skończyła budownictwo a do tego marketing i nie wyciąga mniej. Twoi znajomi to przegrańcy po prostu - taka jest moja diagnoza. Jeżeli zależy im tak na kasie, kiedy nie mają żadnego doświadczenia to radze im jechać na Islandię pracować przy obróbce ryb, tam na czysto mogą zarobić 500 000zł rocznie (ale tam życie jest trochę drogie)... Tylko co z tego będą mieli oprócz kasy? Wrócą do kraju i znowu nikt im nie da pracy adekwatnej do wykształcenia, bo nie mają żadnego doświadczenia

polibuda to koszmar bo po budownictwie zeby zarabiac to najpierw trzeba zrobic uprawnienia:P trzeba troche wiedziec :P a ja tam studiuje automatyke i robotyke, po obraonie inz praca+2lata mgr i po tym za mniej niz 3 tysiace nie bede pracowac:D

Gość Natanael
Tak naprawdę, zawsze, w każdym wieku to Nowy Testament,{ naukę poświęcenie dla Ciebie i Miłość Jezusa} a poza tym to to co naprawdę Ciebie FASCYNUJE co sprawia że jak zajmujesz się tym to czas mija szybko, prawie niezauważalnie a prawo zmęczenia jest podważane ciśnieniem pasji. Jesli nie masz takiej pasji lub fascynacji to poszukaj w kierunkach w których jako specjalista możesz poczuć swój wkład w niepodważalnie Dobre dla innych i siebie działanie oczywiście wszystko w zgodzie z nauką Jezusa. Dobrego dnia co dnia - zawsze polecam ciekawe strony np : www.bezscian.pl www.nowasol.kz.pl www.nadzieja.pl www.ewangelia.com www.radio.chrzescijanin.pl www.kbwch.pl www.smkoszalin.chs.pl www.kz.swidnica.pl dobra muzyka : www.youtube.com wpisz Hillsong zobacz też Matisyahu {po polsku Mateusz} będziesz zadowolon

Gość edusso
jak Cie nic nie interesuje to bym polecała jednak politechnikę. Informatykę na przykład. Ja studiuję administrację na 5 roku i będe referentem w urzedzie za 800 zł w najlepszym przypadku :(

Gość hahatka
poziomko gówno prawda bo mnie historia kompletnie nie interesuje a jestem na prawie

Nie powinnas zadawac pytania co warto studiowac, tylko w czym jestes dobra. Bo jesli jestes w czyms dobra to zawsze mozesz zbijac kokosy. Ja skonczylam psychologie, politologie i ekonomie na zagranicznych uniwersytetach. Wlasnie koncze doktorat z psychologii. Robie to co lubie i dostaje za to pieniadze. Wiem ze angazujac sily (i nie oszukujmy sie znajomosci) moglabym zarabiac 5 razy tyle. Jednak wydaje mi sie ze jestem w mniejszosci- ale ksztalce sie dla siebie a nie dla pieniedzy.Dla mnie to srodek a nie cel. Mam 3 tys i duzo czasu wolnego. To mnie bardziej satysfakcjonuje niz siedzenie 10 h w pracy i zarabianie 15 tys. Niektorzy by sie ze mna zamienili.Wole miec zycie udane niz bogate. Pieniadze szczescia nie daja. Sprawdzilam to.

Mnie interesuje np historia, wos. Myślałam nad administracją, ale są podzielone zdania czy warto to studiować. Chciałabym pracować w urzędzie.