Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koralowe zycie

jak wspominacie wlochy?

Polecane posty

Gość koralowe zycie

ja niedlugo tam jade i nie moge sie doczekac sylwester zapowiada sie wspaniale a wy jakie macie wspomnienia z wloch?podobalo wam sie jacy ludzie?

Gość bunt ludzie bunt
ja bylem podczas wakacji ale mnie tam nie zachwycilo ale dziewczyny pewnie zacznal sie wypowiadac jacy ci wlosi piekni i cacy a prawda taka ze sa brzydcy.sama jedziesz czy z kims?

Gość koralowe zycie
nie nie jade tam dla wlochow bo mam chlopaka z ktorym sie tam wybieram choc nie powiem ze nie bede obserwowac makaroniarzy:)

Gość flipolota
hottie czyzby resztki niespelnionych milosci?;)

Gość koralowe zycie
nie wiem co wy macie do tych wlochow ale zawsze mialam wrazenie ze to przesympatyczni ludzie czy ktos z was byl tam na jakiejs zabawie?

Gość mam cudowne wpsomnienia
:)

ja wspominam cudownie. Rzym. San Marino. Wenecje:) uwazam, ze to piekny kraj. a ludzie tam bardzo otwarci i usmiechnieci. Wlosi, owszem flirciarze. ale czemu by nie uslyszec kilku komplemetow;) zycze udanego sylwka

Gość wodaleja
agiesinka a jak poznalas meza?

Uwielbiam Włochy, spędziłam tam cudowne pierwsze w życiu wakacje bez rodziców i mam sentyment. Poza tym kocham tamtejszą kuchnię ;) jeśli tylko mogę staram się tam w każde wakacje wyskoczyć. W te niestety mi się nie udało i jestem z tego powodu bardzo zawiedziona ale na pewno odbiję sobie w kolejne :)

heh Rzym. ulice brudne ale pewnie zalezy jaka dzielnica Watykan itd piekne plac wenecki sliczny brudne autobusy zauwayalm pijakow zygali jakims mlekiem czy coolwiek to bylo :O ale ogolnie to piekne fontanny i dobre jedzenie :)

Ja z kolei zaluje ze nie moglam w tym roku spedzic swiat w Polsce niestety nawal obowiazkow nam nie pozwolil. A szkoda. Swieta we Wloszech sa super ale chcialabym tez pokazac mojemu mezowi jak sie swietuje Boze Narodzenie w Polsce.

Gość wodaleja
agniesia a porozumiewacie sie po wlosku angielsku?twoj maz umie troche polski?

Porozumiewamy sie po wlosku poniewaz juz po paru latach zycia tu znam ten jezyk no i studiuje tu teraz na wloskim uniwerku. Maz zna polski bardzo slabo. Rozumie co nieco ale potrafi wypowiedziec jedynie pojedyncze slowa.

Gość wodaleja
ja sie zastanawialam nad studiami we wloszech ale znam tylko 2 miejsca gdzie wyklady sa po angielsku(po wlosku cienko mi idzie)chyba w umbrii w centrum wloch.a jak szybko nauczylas sie wloskiego?i jaki poziom jest na ich uczelniach?

Ja mieszkam w Umbrii. Studiuje w Perugii ale u mnie na uczelni wyklady sa tylko po wlosku. O angielskim wykladowym slyszalam ze ponoc w Mediolanie. Wloskiego jako takiego by moc swobodnie rozmawiac nauczylam sie w okolo dwa lata z czgo 3 miesiace pracowalam we Wloszech jako baby sitter. Potem przed stypendium chodzilam na universita per stranieri na kursy jezykowe i potem jak juz zaczelam chodzic na uczelnie to kwestia samodzielnej pracy.

Poziom na wloskich uczelniacjh jest zroznicowany w zaleznosci od miasta i uczelnii. Ponoc te uczelnie na poludniu Wloch maja gorszy poziom. Moja uczelnia w w Perugii cieszy sie raczej dobrym pozimem i musze przyznac ze nie zawsze jest latwo. Z profesorow jestem zadowolona, wykladaja raczej dobrze ale na egzaminach tez wymagaja. Na moim kierunku szczegolnie obcokrajowcy i Wlosi sa traktowani tak samo takze nikt nie ma lepszego traktowania tylko dlatego ze zna gorzej jezyk.

Gość wodaleja
a ja wlasnie slyszalam ze w perugii sa wyklady po angielsku w takim razie chyba zrezygnuje bo wloski to podstawa tam.a jeszcze jedno slyszalam ze wlosi raczej po angielsku nie rozmawiaja.to prawda?czy sa w miare chetni do pomocy?

Gość trickytree
agnesinkka jesli moge zapytac o ile jest twoj maz starszy od ciebie?

Z tym wloskim moze zalezy od kiernku. U mnie na wydziale (Ekonomia) jest na na pewno wykladowy wloski. I tak jest na pewno na wiekszosci innych kierunkow tym bardziej ze wszyscy cudzoziemcy zanim zapisza sie na uniwerek musza przejsc przez egzamin z jezyka. Angielski jest tylko jako jezyk obcy do zaliczenia. Na biotechnologii z tego co wiem sa iektore zajecia po angielsku bo to jakis kierunek miedzynarodowy a ze malo osob tam studiuje bioro kogokolwiek byle utrzymac kierunek. Jesli chjodzi poziom angielskiego u Wlochow raczej pozostawia duzo do zyczenia, nawet profesorowie znago slabo takze jesli np sa studenci z erasmusa co chca zdawac po angielsku maja klopoty z tym.Takze przynajmniej u mnie na kierunku znajomosc wloskiego jest bardzo wskazana.

Gość wodaleja
w takim razie gratuluje ci i podziwiam ekonomia po wlosku, wyklady i zaliczenia.. musialas w to wlozyc sporo pracy naprawde gratuluje i zycze dalszych sukcesow.:)

Gość trickytree
wiedzialam(przepraszam)ale moj jest ode mnie o 7 lat starszy i jak dotychczas spotkalam sie tylko z takimi parami polsko wloskimi ze facet jest dosc starszy od partnerki