Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość animka

Jak przekonać do siebie przyszłą teściową??

Polecane posty

Gość animka

Cóż nie jestem szczytem marzeń o synowej, ponieważ mam dziecko z poprzedniego związku. Matka mojego obecnego partnera jest nastawiona bardzo negatywnie na nasz związek.Jak się o tym dowiedziałam rozstalismy się, bo on się łamał z tego powodu, myślałam że go unieszcęśliwiam. Po jakimś czasie okazało się jednak, że nie mozemy bez siebie żyć. Postanowiliśmy byś razem i ukrywać to narazie przed jego matką, mówić, ze jesteśmy tylko znajomymi itp., żeby ona się przekonała do mnie... ale ona się domyśla, ostatnio wpadła wręcz w szał z tego powodu.... Kobieta widziała mnie raz w życiu na oczy, była zadowolona, dopóki myślała, ze jestem panną..a teraz przykleiła mi plakietkę ROZWÓDKA i nic do niej nie dociera, widzi tylko same problemy dla syna. Dodam, ze jest bardzo z nim związana emocjonalnie, sama go wychowywała, nie ma właściwie rodziny, oprócz niego. Mój R. weekendy spędza z matką, nie chce jej zostawiać samej w tygodniu jesteśmy razem (nie mieszkamy jeszcze razem), mój synek bardzo go polubił, mimo wszystko wydaje mi się, ze teściowa będzie bardzo utrudniała nam życie. Może macie jakieś rady? Ktoś był w podobnej sytuacji?

Gość eeeeeeeeeeee
wybacz ale ją rozumiem :O

Gość miałam w rodzinie taką
sytuacje. Doszło do tego, że ON zapowiedział że wyrzeknie się matki jeśli nie zmieni swego zachowania. Pomogło- teściówka chodziła jak w zegarku, milusia jak cukiereczek.Oni są ze sobą już 15 lat i są najlepszym małżeństwem jakie znam.

Gość animka
Cóż, ja nie chcę go stawiać w takiej sytuacji. A tak wogóle to logicznie patrząc tez ją rozumiem, jeżeli maiłabym patrzeć stereotypami, rozumiem że się boi..ale niesłusznie:)

to nie Ty powinnaś go stawiać w takiej sytuacji- to on sam powinien tak postąpić. Chyba że jego największym marzeniem jest mieszkać z mamusią do końca życia. I w ogóle jak dorosły facet może "ukrywać" swój związek przed mamusią????? mi się to w głowie nie mieści. Ile on ma lat- 13? Mężczyzna o którym piszę mial 25 lat i był wystarczająco dorosły żeby wiedziec że to jego życie i to on je sobie układa jak chce.

PS. ona też miała dziecko-4-letnie.

Gość 11111111111111111111111111
ja właśnie mam taką w rodzinie :O I ma u mnie przechlapane :O

Gość ja myslę że wiele
starszych kobiet jest nienormalnych. I zaobserwowałam że im bardziej taka się szmaciła za młodu- tym bardziej walczy potem z młodymi kobietami i moralności próbuje uczyc. Załosne to jest.

Gość batalia baxis
tesciowej nie da sie do siebie przekonac.....nigdy....mojemu bratu rozwalila maluzenstwo....jedna rada trzymc dystans...ty masz troche trudniej, bo twoj facet jest z nia bardzo zwiazany emocjonalnie, jesli odkryje, ze spotykacie sie, moge sie zalozyc, ze bedzie go szantazowac emocjonalnie ...."ja ci zycie poswiecilam"..albo "wszytsko oddalam"....i wtedy bedzie ciezko....on powinnien sprawe jasno postawic, ze cie kocha i bedziecie razem...ty nic nie mozesz zrobic! Ps. a czemu go sama wychowywala?..jesli z powodu rozwodu...to chyba jest juz jakies argument na twoja korzysc:)

Gość animka
On ma 28 lat... No więc właśnie ona była za młodu w takiej samej sytaucji jak ja, też sama z dzieckiem:) I była z drugim facetem podobno dla kasy tylko, a ja się sama utrzymuję.

Gość kurcze więc strzeliłam
w 10 :) Przykro mi, ale ten typ jest absolutnie niereformowalny :( chyba że twój facet w końcu zmądrzeje i sie postawi- ale stanowczo i nieodwołalnie. Jeśli czujesz że on nie jest w stanie tego zrobić- przemyśl bardzo dobrze czy decydyjesz sie z nim być. Bo ja niestety wiem że taka baba potrafi zniszczyć zycie całej rodzinie. Ale to długa historia, nie będę pisać... musisz uwierzyc mi na słowo.

Gość też nie na czarno
ja myslę że wiele w jakim Ty świecie żyjesz??? wiesz ajkie są statystyki rozwodów??? i skąd u Ciebie przekonanie że jak rozwódka to się szmaciła??? ale jakby ktoś napisał ze mąz ja zdradza, bije... to pierwsza byś napisała że głupia że z nim jest.... a może sądzisz ludzi po sobie :p

Gość animka
No wiec wlaśnie on sie chce jej postawić, ale pozniej łamie się psychicznie, ale jest nastawiony na walkę. Zamierza jej powiedziec, ze jak ona mnie nie zaakceptuje, to on nie bedzie od niej przyjeżdżał....ale to będzie kara i dla niego, bo tam jest jego dom rodzinny, w którym dobrze się czuje, a on pracuje w innym mieście, tam mnie poznał i tu gdzie pracuje wynajmuje tylko "kątem" pokój......

Gość ja myslę że wiele
czytaj uważniej dziecko. nie pisałam że rozwódka się szmaciła tylko stare baby co sie za młodu szmaciły to na starośc dziewice orleańskie udają i na młodych się wyżywają. A podobno teraz w szkole uczą czytać ze zrozumieniem...

Gość batalia baxis
no widzisz....to juz jakis atut dla twojego faceta w rozmowach z nia...moze zasugeruj mu, zeby odbyl z mamusia rozmowe i zeby to w tej rozmowie uwzglednil.....wydaje mi sie, ze nawet jak dojdzie do przelamania pierwszych lodow to i tak bedziesz miala trudno, bo gdyby to byla kobieta inteligentna, to wiedzialaby z autopsii, ze rozwodka...czy ogolnie samotna matka ma ciezko i samotna zostaje nie z wyboru, tylko zmuszona sytuacjia...

Gość masz bardzo trudną
sytuacje, ale uwierz mi, że taka baba potrafi zamienić w piekło życie całej rodziny. On pewnie jeszcze nie bardzo wierzy w to, do czego zdolna jest jego matka, ale jak nie załatwi tej sprawy raz na zawsze i bezdyskusyjnie, to będziesz miała cięzkie życie...

Gość batalia baxis
plusem i to bardzo duzym jest to, ze mieszkacie w innym miescie...

Gość animka
No więc właśnie z tym mieszkaniem to jest tak, ze on w tygodniu przebywa tam gdzie pracuje, ale na wekendy jezdzi do domu, do matki 100 km dalej, tam wlasciwie mieszka.... On nie zostawi matki samej, nie przestanie do niej jezdzic, ona jest samotna, rozumiem to. Postanowil, ze powie jej otwarcie, ze mnie kocha i ona musi sie z tym pogodzić, teraz juz stwierdził, że z nią nie da się rozmawiac wiec wyśle jej smsa.....

Gość no to ciężka sytuacja
ale z doświadczenia Ci powiem, że czasem lepiej sobie odpuścić, bo życie można sobie zmarnowac.

Gość Khalif
Witam . Mam taki przypadek, że jestem z dziewczyną 3 lata . Ja mam 19 lat , ona 17 lat . Na początku było wszystko dobrze z jej mamą, teraz nam się nie pozwoli spotykać bo mówi, że najpierw szkoła potem przyjemności . Pomożecie ?!

Moim zdaniem nie ma żadnego sposobu na to żebyś przekonała do siebie teściową. Myślę że jesli będziesz wobec niej w porządku, jej syn będzie z Tobą szczęśliwy...itd to ona sama sie do Ciebie przekona, prędzej czy później. Nic na siłę moim zdaniem

Na pewno odradzam wszelkie ukrywanie i inną nieszczerość :o nie chciałabym żeby mnie tak ktoś potraktował i nie zdziwię sie jeśl iw ten sposób na dobre i nieodwołalnie przegrzebiesz sobie u teściowej