Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dlaczzzego

dlaczego ludzie operacyjnie pomniejszają żołądki?

Polecane posty

Gość dlaczzzego

Dlaczego otyli ludzie czasami decydują się na operacyjne pomniejszenie żołądka? Czy to nie jest trochę pójście na łatwiznę? Wydaje mi się że gdyby mieli silną wolę i ograniczali jedzenie to żołądek sam by się im skurczył. Mylę się?

A co powiesz jak ktos jest chory i tyje i tyje az w koncu sie konkretnie rozpasł i ma klopoty ze zdrowiem?w koncu nie wymyslili tego dla kaprysu i nie kazdy ''grubas'' moze sie poddac takiej operacji

Gość dlaczzzego
Moim pytaniem jest to, czy żołądek się nie kurczy samoistnie, skoro muszą to robić operacyjnie? Bo mi się wydaje że i tak by się skurczył gdyby opanowali jedzenie i jakoś przecierpieli głód.

do dlaczzzego A Ty myślisz, że taką operację może sobie zaserwować każda gruba osoba ???

Ale sa chore osoby które nie jedza duzo..rozumiesz.Moja kolezanka np. jest bardzo otyła mimo tego ze uprawiala sport miala diety ale wykryto chorobe i niestety to nie pomoglo.leki.leki.leki;/

Gość dlaczzzego
ludzie, nie rozumiecie mnie :) zadam pytanie ponownie czy zmniejszenie żołądka jest KONIECZNE, bo sam by się nie skurczył? mi się wydaje że by się skurczył.

skurczył by się fakt ..... ale tylko trochę .... a operacyjne zmniejszenie żołądka to ostateczność to jest tak jak po ciąży nie zawsze skóra na brzuchu Ci się skurczy do rozmiarów przed

jezeli zoladek jest rozciagniety to czuc wiekszy glod czesciej i wiecej sie je moze troche by sie skurczył ale jak tkos ma juz osmy podbrodek i 20opon na brzuchu to to jest koniecznosc bo raczej zdrowa osoba nie jest w stanie sie tak zapuscic no nie wiem...pamietam przypadek faceta wazacego ponad 300kg zgroza ;/

Zapewne by się skurczył, gdyby taka osoba wykazała się silną wolą. Ale gdyby o silną wolę było tak łatwo to by wcale nie było osób z nadwagą. Dlaczego takie wzięcie mają krótkie drastyczne diety i wszelkie cud pigułki odchudzające? Właśnie dlatego że u ludzi krucho z silną wolą i to zwłaszcza jeśli taki rozepchany żołądek ciągle woła że chce jeść. A bardzo łatwo jest sobie rozepchać, skurczyć już trudniej....