Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

janek

Wysyłanie pustych sms przez aparat

Polecane posty

Mój problem jest taki,że mój aparat sam wysyła sms oraz mms bez mojej wiedzy.Jestem posiadaczem aparatu Nokia 6020 na abonament w Plusie.Dowiedziałem się o tym po otrzymaniu faktury za sms z której było wysłanych ok.40 mms,były one wysyłane co pół sekundy każdy.Po ok,miesiącu sytuacja się powtórzyła,tylko że o tym dowiedziałem się od odbiorcy sms-bo tym razem aparat wysłał sms-było ich ok 10.Zadzwoniłem do biura obsługi klienta,tam pani powiedziała mi że te aparaty mają wadę,która powoduje wysyłanie wiadomości bez zgody i wiedzy właściciela,dodała też,że inne aparaty mogą robić to samo.Jednak fakture muszę zapłacić na pytanie co mam zrobić powiedziała aby jako pierwszy numer w telefonie podać np.Aba bez numeru.Wtedy gdy aparat będzie chciał wysłać sam sms to wyśle na ten numer ale to się nie uda bo ten numer nie istnieje i tyle od operatora.Wniosek jaki się nasuwa -operator wie o tym rachunki wysyła my nieświadomi płacimy-bo i tak zapłacić trzeba-stwierdzenie operatora.Operator wie o tym jednak nic nie robi,tylko spokojnie każe płacić,a kiedy ktoś to zgłasza to spokojnie radzi aby wpisać kontakt nie istniejący-dla mnie to za mało.Kiedy w Audi okazało się że pewna seria aut ma wadę w skrzyni biegów wszyscy właściciele mieli gratis usuniętą usterkę.Wydaje się że Plus to też duża i znana firma i powinna w swoim interesie zrobić coś z tym fantem! Chciałbym się dowiedzieć czy takich jak ja jest więcej? Pozdrawiam i proszę o odpowiedź,chcę też poinformować o tym wszystkich posiadaczy komórek.

mam 2 aparat 6020 i nigdy nie wysylal pustych wiadmosoci. albo telefon do serwisu albo postraszyc ich prawami konsumenta.

Zajebiscie,bo mi w heayh dzisiaj zablokowali numer! Sami od siebie...nie dlatego,ze nie mialam nic na koncie,czy dlatego,ze wbilam zly pin.Doladowalam dzisiaj 50tka...pisze se smsa i nagle wyswietla sie komunikat WLOZ KARTE SIM .Myslalam,ze moj tel swiruje,bo czasem tak ma,bo to juz przezytek ;) Ale nie...zablokowaly mi skorwiele numer.I nie mam zadnego kontaktu ze znajomymi,bo na plusie nie mam nic na koncie :O I ponad 6 dych z heyah poszlo sie jebac...Nie no zajebiscie :O

Też tak miałam, bo mam ten sam telefon. Ale sprawdź kiedy ci się to dzieje, bo u mnie zawsze było tak gdy go nie zablokowałam i włożyłam do torebki, wysyłał to osobie, która jest pierwsza na w mojej książce telefonicznej. Jak zaczęłam pamiętać o blokowaniu już nigdy się to nie zdarzyło :)

A w plusie mam internet-iPlusa mam.I tez niby nie chcialo sie polaczyc z netem jednego dnia,a potem przyszedl zajebisty rachunek,bo naliczali sobie cos tam...ze niby polaczylam sie za pomoca czegos tam innego.Wszystie siecia schodza na psy....Zwlaszcza jesli chodzi o oferty na abonament.Moj brat tez dostaje zajebiste rachunki (ma ere). Naliczaja mu jakies glupoty,podczas gdy on wykonuje polaczenia w celach firmowych :O

Ellinka-Wlasnie w tym problem,ze nie.Po prostu heyah ma to do siebie,ze po jakims czasie blokuje numer-ot tak... Nie mi jednej sie to zdarzylo.Poza tym przekladalam karte w inne tel-mamy,kuzynki...i to samo-WLOZ KARTE SIM.Naprawde mozna jebca dostac...Sa swieta,a ja nie mam zadnego kontaktu ze znajomymi....bo na telefonach rodzicow wisiec nie chce

Gość Nokie tak mają
Albo zmień telefon albo wgraj nowy soft do niego. Pomaga też usuwanie wiadomości z folderu 'Wysłane'