Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 5200

Dziś wypada 39 dzień cyklu - zawsze trwa 28 czy to w końcu ciąża ???????????

Polecane posty

Gość 5200

Nie wiem czy znajde tu pomoc i odpowiedź na moje pytanie ale poproszę o jakieś pomocne zdanie - może napiszcie jak Wy byście to odebrały - co mam zrobić ? Chce zajść w ciąże staram się od 7 miesięcy - czyżby to było \"TO\" ?? :-) Pozdrawiam

Biorę w dłoń mą szklaną kulę .... widzę , widzę.... ciążę........ wróżka. ps. myslisz ze mamy rentgena w oczach i powiemy czy jestes w ciazy czy nie? slyszalas kiedys o istnieniu testow ciązowych ? :/

Gość 5200
taak słyszałam - używałam nawet 3 różnych firm - ale to ostatnio spóźnił mi się okres kilka dni też myślałam że to ciąża - ale dziś 39 prawei 40 dni jak ma zareagowac nie chce cieszyć się na zapas :-(

zrób test to bedziesz wiedziala :) Czasami niestety tak jest ze sie spóźnia ... i zludne nadzieje :(:(

Gość 76767676767676
Jeżeli miałas zawsze regularne cykle a teraz nagle się wydlużyl,to jest duże prawdopodobienstwo,że to ciąża.Kup sobie jutro test ciażowy i będziesz pewna na 100% czy to ciąża czy nie,bo w 39 dc to napewno test Ci już wyjdzie pozytwwnie jeżeli jest ciąża.Zycze powodzenia i trzymam kciuki-widze ,że pragniesz tego dzidzia:D-ja też jestem w ciąży-wymodlonej ciąży

Gość 5200
WYchodzę zaraz do apteki - wieczorkiem pójde spać a rankiem sie obudze i zrobie teścik :-) Dziękuję MaMani i 76767676767676 za odpowiedzi mało takich ludzi na akfe jak Wy :-) Pozdrawiam

witam.... mnie sie tez spoznia okres 25 mialam dostac i nic... ja co prawda mam nie regularne cykle wiec nie iwme co myslreć... nie chce robic testu za szybko...

Samanta a chcialabyś być w ciązy czy raczej nie berdzo? autorko i jak Ci wyszedł test?

MaMani wiesz to jest tak że gdzies tam podświadomie chcialabym juz byc mamą ale z drugiej strony jest jakis rozsądek noi że to za wcześnie... nie staramy sie ale nie zabezpieczamy sie specjalnie ( stosunek przerywany) co by nie było napewno oboje byśmy się cieszyli...

samanta to musisz zrobic test :) A ile trwał twój najdłuższy cykl w tym roku? pamiętasz?

to sa moje cykle na pierwszym miejscu jest ostatni ( czyli z ostatniego miesiaca ) 31 39 31 35 29 45 31 40 31 32 wiec jak widzisz jest to dosc nieregularne...:/ nie chce sie w żaden sposób napalac bo juz nieraz myslalam ze jestem w ciazy, robilam test byla I krecha okresu brak ... no i po paru dniach przychodził :/

no to skoro najdluzyszy trwal 45 dni to musisz tyle zaczekac zeby mówic o tym ze ci sie okres spóźnia :( a dlaczego masz takie nieregularne cykle? bylas z tym u lekarza?

Gość rozumiem że 25 grudnia
to był Twój 45 dzień cyklu, tak?

nie 25 to byl 31 dc wg ostaniego cyklu... u lekarza nie byłam... ja chyba nie wytrzymam az do 45 dc no chyba ze odstane wczesniej @ ...

Samanto, rozmawiałayśmy już na topiku "Czy już czas na test?" i mówiłam Ci, że o spóźnieniu @ możesz mówić dopiero po dniu najdłuższego z cykli z ostatnich 12-tu miesięcy:) nie należy sugwerować się z całą pewnością ostatnim cyklem

w sumie skoro masz takie nieregularne cykle to trudno bedzie zajsc w ciaze... Chyba musisz jednak poczekac te 45 dni zeby mówic o ciązy bo moze sie okazac ze masz teraz dopiero dni plodne.

no to nic dziewczyny czekam... MaMani kurcze teraz dni płodne...? w niedziele wspołżyliśmy bez zabezp. moj partner skończył we mnie... wogole przy takich cyklach to wogole nie wiem kiedy te płodniaki wypadają, ciężko wyczuć ile bedzie trwał każdy następny cykl...

Samanta no włąsnie dlatego powinnas isc do lekarza i dostac cos na wyregulowanie cyklu

musisz obserwować śluz i może od następnego cyklu zacznij mierzyć temperaturę, bo przy tak długich cyklach to jedyna szansa by sprawdzić czy owulacja już się odbyła czy nie:) jak wiadomo @ zawsze pojawia się jakieś 14 dni PO owulacji

a powiedzcie jak śluż oznacza płodność a jaki brak dni płodnych... ? przezroczysty top dni płodne?

przezroczysty, rozciągliwy jak białko jaja kurzego to śluz płodny:) poza tym uczucie po prostu jakbyś miała "mokro" świadczy o dniach płodnych

Gość bo ja nie wiem
a jaki sluz jest w ciązy?

Gość gość
Kobietki. 39 dzien cyklu. Brak @. Testy robiłam 4. Ostatni dziś rano. Wszystkie zrobione prawidłowo. Odczytane w określonym czasie. I nic. Na - wcale się nie zapowiada. Nic mnie nie boli..nic mi nie dolega. Czasami wydaje mi się chyba, że wieczorem ciągnie mnie w dole brzucha, ale to nie boli, raczej dyskomfort i nie wiem czy sobie nie wnaeiam. Ost miesiączka 10.lipca. średnio co 30-32 dni. Jutro idę na betę, bo się wykończe. Przy pierwszej ciazy test wyszedł mi pozytywny dzien po spodziewane miesiaczce. Teraz minal tydzień i negatyw....co jest grane....