Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze bardzo o pomoc

SILNIE PRZECZYSZC ZAJACY LEK- MOJ PIES CIERPI!!!!

Polecane posty

Gość prosze bardzo o pomoc

Witam POLECCIE MI SILNIE DZIALAJACY SRODEK PRZECZYSCZAJACY- musze podać psu ale taki naprawde silny bo inaczej zdechnie za pare dni a mojego weta nie ma i kazal mi podac jakis....ale mocno dzialajacy

Gość ijaija
wez skorupki z jajka obiez z blonki przesusz i rozkrusz na mial i wepchaj mu na sile do pyska ,wszystko co mu na zoladku siedzi powinien zwrocic albo wykupkac, sprawdzone nie obawiaj sie a z lekow to olejek rycynowy ,alax,ksenna max

skorupki jajka nie polecam, panuje ptasia grypa!!! idz do apteki, kup tabletki alax i 1-3 podaj je psu rozkruszone. Polecam herbatke z senesu (ziola w torebkac do parzenia), zrob wywar z jednej-dwoch torebek, zalanych wrzatkiem, parzonych pod przykryciem, wystudz i daj psu pipeta do pyska. Pomoze, sprawdzone.

Gość wspolczuje sprzatania

Gość ja niestety nie cyborg
sorry ale psom nie wolno podawac srodkow ziolowych dostepnych dla ludzi!!!! Daj mu chocby ogorka kiszonego (kawalek) powinno zadzialac. Metoda z jajkiem jakos najbardziej do mnie przemwaia. A jak weta nie ma to idz do innego :)

Gość mirwet
najlepiej zrobić lewatywkę . Nie jest podany powód tego przeczyszczania. Alax może w niektórych przypadkach zaszkodzić

Gość Zioła dla psów
Strona o leczeniu ziołami psów: http://zielnik.herbs2000.com/ziola/1_dla_psow.htm Układ trawienny - jelita Na zapalenie jelit stosuje się różne zioła. Korzeń prawoślazu lekarskiego i wiązu amerykańskiego łagodzą i ochraniają tkanki. Jeżówka purpurowa i gorzknik kanadyjski powstrzymują bakterie, podczas gdy szkarłatka (Phytolacca) leczy owrzodzenia, a żywokost łagodzi zapalenie. Maranta w wodzie łagodzi bóle jelit. Mniszek lekarski (Taraxacum officinale) jest środkiem łagodnie przeczyszczającym i źródłem witamin z grupy B. Olejek miętowy w kapsułkach stosowany na nadkwasotę żołądka, zmniejsza skurcze jelit i towarzyszące im bóle i gazy. Do innych ziół posiadających podobne własności należą: rumianek pospolity, kozłek lekarski (Valeriana officinalis), rozmaryn i melisa lekarska, Ayurvedyczny proszek Triphala może być polecany jako środek przeczyszczający, a lekka glinka kaolinowa jako pochłaniacz toksyn i środek ochraniający jelita.

Gość cbadefg
- doraźnie, szybko zrób mu lewatywę ( 1 szkl. wody 37 st. i 1 łyżeczka oliwy) - wprowadź gruszką. - do jedzenia i do wody dodawaj mu siemię lniane (dziennie ok. 2 łyżeczek)