Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NEFE

parafialna tablica ogłoszeń- co sądzicie???

Polecane posty

Gość Wilczek malutki
już przestań !

a czemu niby mam przestac?? jestem ciekawea co sądzicie???

nie rusza bo kosciol mamy gleboko w dupie, a jak ktos daje ksiezom kase to jego sprawa :P

Autorce chodzi o to,że napisano tam,żeby księdza wspierać nie tylko modlitwą(jak chodzi po kolędzie),ale także datkami,które powinny wynosić,nie mniej,jak 100 zł. Dodam od siebie,że wygórowane te datki.:O

przez lata ludzie godzili sie na to poprzedania władza też dawała nam przykłąd wiec juz nic mnie nie zdziwi

Gość ijaija
moja kolezanka powiedziala kiedys ksiedzu ,jak był po koledzie ,ze nie ma forsy i jak bedzie miała to do kosciola zaniesie,na to ksiadz ze moze jej dac i dał jej 20 zł

Gość hfjfhj
faktycznie, w tamtej parafii proboszcz ma tupet wyjątkowy, nawet jak na swoją organizację kościelną chyba bym się wypięła, może nie na sakrament, bo się przydaje, co na parafię

Gość mania_lisa
u mnie od kilku lat księża nie zbierają pieniędzy, jeżeli ktoś ma ochotę coś dać to w niedzielę na tacę ma przynieść. Ale byłam świadkiem jak do mieszkania znajomych wpadł ksiądz z księgą jak inkasent /kto jeszcze pamięta inkasentów?/ zdrowaśki odklepał szybciutko zajęty był tylko pieniędzmi

Gość ojciec chrzestny 2
Wspólnota Kościoła ma swoje potrzeby, także materialne nie mozna sie więc dziwić, że ksiądz apeluje o ofiarność. Wyznaczanie jednak minimalnej ofiary jest, łagodnie mówiąc, nietaktem. :o

i z tej prostej przyczyny przestałam przyjmować ksiedza chodzącego po kolędzie i mam spokój i jak chcę to parę zł w czasie mszy św. dam - albo nie i już! :D

ja tez od kilku lat nie przyjmuje, ale w tym roku chcialam sie przelamac z pewnych wzgledow, ale po przeczytaniu cennika za taka usluge, stwierdzam ze mnie nie stac na taka :ofiarnosc: i znowu ksiezulek pocaluje klamke :):):):)

{ widze, ze nie rusza Was takie zlodziejstwo } Polecam ci lekturę kodeksu cywilnego, wtedy będziesz wiedzieć co to takiego kradzież.

Po pierwsze najpierw należy poprawnie wpisać link który się otwiera. A potem dyskutować! LINK NIE DZIAŁA

ciekawe czemu otwiera sie tym, ktorzy zabrali glos...

--> nefe Po przeczytanie wypowiedzi można się zorientować o co chodzi. Mnie te z nie działa.

--> Myjesli nie dziala to sorki, ale chyba jednak nie tak do konca, bo ktos tam jednak wie ze chodzi o ta stowke minimum na ofiare....

Gość kryzysowa.
To jest coś strasznego. Ja pod choinkę dostałam prezent za 40 zł ( i to z komentarzem - "Aleśmy się wykosztowali w tym roku") + 40 zł w kopercie. A na kolędę mam dać 100? U nas by takich księży wszyscy wygonili z kijami :( :classic_cool:

Gość kryzysowa.
po co oni w ogóle łażą po tej kolędzie, co nie? "odwiedziny duszpasterskie" - oni tylko patrzą kto ma co w chałupie i czy w niej mieszka czy chałupa pusta. A reszta? Byleby oni mieli tłuste sadło. No i liczą ile zarobią w tych chałupach, gdzie ktoś jest.... jeśli o mnie chodzi to w każdym domostwie (nie bloki) powinno się wystawić świeczkę na okno - "to jest znak", że se mogą policzyć "OBECNI" - tyle ile świeczek, tyle ludzi. A w blokach se muszą sami wymyślić sposób na kolędę 2009. :(

"przynajmniej" 100zl... wydaje mi sie, ze 100zl dla niektorych to bardzo duzo kasy, pomijajac juz sam fakt, ze ktos odgornie ustala w ogole jakakolwiek kwote....

Gość kryzysowa.
sorry kolędę 2008 (choć nie wiem czy zdążycie z tą reformą teraz już).

w innej parafii u mojego meza kilka lat temu ksiadz wywiesil kartke ile kto dal po koledzie. rzecz oczywista ze z imienia i nazwiska....

Gość Sheria
Co do linku, to proponuję osobom nie mogącym go otworzyć, zmodernizować swój sprzęt, bo są tacy, ktorzy nie mają problemów z odczytaniem owego "świętego pisma".

NEFE z całym szacunkiem ale link nie może działać, ponieważ zawiera niedozwolone znaki, nie trzeba być informatykiem żeby to wiedzieć. A wypowiedzi dotyczyły tematu: " parafialna tablica ogłoszeń- co sądzicie??? " No więc tablice ogłoszeń są bardzo dobre, przynajmniej wiadomo co się dzieje, kiedy są msze, uroczystości kolędy i inne parafialne sprawy. ps. wstaw poprawnie link :)

Gość Sheria
A co do ogłoszenia, to raczej nie powinno ono nikogo dziwić, bo przecież szanowne grono batmańskie musi z czegoś utrzymywać swoje merole, stada pań z lekką nutą swobody i całe zastępy nieślubnych dzieci bożych.