Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miaa

Podwójna Wigilia przez rozwód rodziców..

Polecane posty

Czesc:* Chciałam zapytać i dowiedzieć się co wy o tym sądzicie co ja tu zaraz napisze bo napewno są osoby po rozwodzie a takie opinie są mi potrzebne.. Bo moi rodzice się rozwiedli i od pewnego czasu mam z bratem kłopot gdzie wigilia i wogóle jest nam wszystkim cięzko.. Rozmawiałam o tym z mamą i z tata mama uważa ze dali sobie za mało czasu.. i takie rozne mowila zeczy a tata nadal kocha mame bardziej niz swoja druga kobiete ale ma juz z nia dziecko a jak mam pomysł siwetny przynajmniej dla mnie ale nie iwem jak dla rodziców wiec chce się zapytać : W nastepnym roku chce zorganizwać wigiie dla wszystkich mama ze swoim , tata ze swoja i dzieckiem , di rodzine najbliza nam tacie rownież dobrze znana czyli : ziadek , moj wujek i jego zona.. oczywiscie tez mogliby być ze strony taty ale nie w tym sens.. tylko czy takie coś mogło by być co wy o tym sądzicie wszyscy wkoncu się pogodzić..

Gość to chyba nie jest najlepszy
pomysł. Moze lepiej jedna wigilia z tata...a druga z mama.

Gość a mnie sie wydaje ten pomysł
bardzo sensowny :) Wszystko jednak zalezy od tego jaki kontakt mają ze sobą Twpoi Rodzice ? Jesli rozstali się w zgodzie i nie są wtrogami to jak najbardziej mozesz tak zrobic ;)

;) hmm.. znaczy rozstali sie ni w wrogosci ni w zgodzie tata kocha i nienawidzi mame i nie moze nic powiedziec jak z nia rozmawia zatyka go :( a tak mowił ale to jeszcze cały rok to jeszcze wszystko nam nowe wiec.. :) no hmm.. to sie ciesze.

bardzo rzadko sie zdarza że cała czwórka bedzie chciała ze soba spedzoc wigilie, Ja bym nie chciala i mówie to z pozycji osoby, która jest po rozwodzie z nowym partnerem i z byłym mężem w przyjaźni.

Gość opowiedz
a jaki oni mają ze sobą kontakt? nie boisz się, że to mogłoby być dla nich za wcześnie? kiedy się rozwiedli?

i najlepiej jak wypowiedza sie osoby, które sa po rozwodzie a nie co komu sie wydaje.

może to było 2 lata temu coś takiego.. teraz ze sobą nie rozmawiaja bo nie maja potrzeby ale jak keidys rozmawiałam z tatąto powiedział ze narazie nie potrafi z nia rozmawiac bo z jednej storny jej nienawidzi a jak dzwoni o nie moze nic powidziec nie potrafi .. i tak myslal ze jesli by ona zadwzwoniłą.. a mama powiedziała moze kiedyś do tego dojrzejemy.. ale dlaczego nie chciałabyśsie spotkać z cała czworka?

Gość opowiedz
wiesz, nie każdy po rozwodzie czuje się tak samo, np. moi znajomi-byłe małżeństwo jeżdżą ze swoimi nowymi partnerami, w czwórkę na wakacje, więc wszystko zależy od charakteru i tego w jaki sposób się rozstali :) ale fakt, faktem wigilia jest rodzinną imprezą, dzielenie się opłatkiem itd, może lepiej byłoby najpierw ich wypróbować? zaprosić np. w niedziele na jakiś obiad lub coś w tym stylu?

Ahaa.. no tak:( własnie zazdroszcze jak tak byłe małzenstwo ma ze sobą dobre stosunki.. MMMhmm to jest pomysł baardzo dobry.. chyba raczej włąsnie tak zrobie.. ;) albo i nie.. hm.. jeszcze musze o tym z moim batem porozmawiać..

Gość opowiedz
pogadaj z bratem, a może i z jakąś ciocią, która zna i Twojego tatę i Twoją mamę, wiesz, czasem po prostu potrzeba czasu :) trzymam kciuki, powodzenia.

mi też nie wydaje się, żeby to był dobry pomysł tym bardziej, że tata coś tam bąka o uczuciach do mamy, a oboje są w nowych związkach to byłoby krępujące zarówno dla nich, jak i dla ich nowych partnerówlepiej iśc na dwie oddzielne wigilie dużo ludzi tak robi, chodzą do swoich rodziców i do teściów, Wy możecie być u mamy i u taty

a jak czuliby sie nowi partnerzy Twoich rodziców? nie wiadomo. Ja nie chciałabym sie spotykac z byłą zona swojego obecnego partera.

Hm.. nie wiem własnie .. zgadzam sie z waszymi opiniami i te dobre i te złe.. :( hm.. ale pogadam z bratem i znajoma mamy i taty :) to bedzie dobre ;] albo nawet sprobonje podchwycic rodziców.. takwogołe to ja bym wolala zeby byli razem ale juz w to straciłąm nadzieje wiec nic innego nie bede kombinowac dziekuje wam za pomoc:*