Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malutkaaaaaaaaaaw

Grzybica pochwy a okres

Polecane posty

Gość malutkaaaaaaaaaaw

lecze sie na grzybice pochwy , jak narazie jest duzo lepiej,mysle ze jestem prawie wyleczona . To jest moj 1 nawrot grzybicy. Ostatnio wyleczylam sie a pozniej dostalam okres i podczas okresu znow nabawilam sie grzybicy. Za kilka dni mam dostac okres i boje sie ze sytuacja sie powtorzy. Co robic zeby tak nie bylo? co stosowac podczas okresu? mam masc clortimazolum ale niewiem czy moge ja stosowac podczas okresu?

Gość malutkaaaaaaaaaaw
bardzo prosze o odpowiedz

Gość Scarlett-
:-/ Beznadziejny masz nick wyjątkowo. :)

Gość malutkaaaaaaaaaaw
ojj nick nie jest wazny , wpisalam cos na poczekaniu. Bardzo prosze o rady

Gość ewqa2
Bierz Lacidofil doustnie, nie jedz slodyczy i cukrow i pozytywnie mysl. Kup sobie Lubex, emulsje do mycia.

Gość malutkaaaaaaaaaaw
ewqa dziekuje bardzo . Ja biore flumycon - tabletki doustne + tabletki ziolowe wspomagajace grzybice czy moge przy tym brac Lacidofil?

Gość malutkaaaaaaaaaaw
a czy nie lepszy jest probiotyk lacibios femina ?

Gość takajakaka
lacibios femina jest ok. Ja stosuję go podczas miesiączki i nawrotóe nie mam. Dodatkowo dwa dni przed i dwa dni po stosuję lactovaginal lub floragyn.

Gość Aniuuuullllessss
Zdecydowanie najlepszy jest lacibios femina. Lacidofil to Ci nic nie da, bo nie zawiera szczepów lactobacillus, które działają tez na pochwę. Tylko na jelita, więc bez sensu. Kup lacibios fem i dodatkowo dobry płyn do higieny intymnej i staraj się nie używać tamponów. Powinno być dobrze.

Gość dorotka z oz
Wspomagające grzybicę? Chyba wspomagające jej leczenie:) Lacibios femina jako probiotyk najlepszy, bo możesz stosować i w czasie leczenia i w czasie okresu. A krem clotrimazol jak swędzi możesz stosować. Citrostep możesz pić, ogólnie się wzmacniać. Pozdrawiam i nie wspomagaj swojej grzybicy;) Szczególnie cukrem i tamponami, ani siedzeniem ciągle w spodniach.

Gość nie dobrze od tego lacibiosu
lacibios femina jest do dupy:/ - moje zdanie. Rozumie że niektórym rzeczywiście mógł pomóc przed nawrotem jednak śmieszą mnie osoby które wypowiadają się na jego temat a nawet nie używały, tylko usłyszały gdzieś reklamę. Drogie to jest i wg mnie przereklamowane, nawet lekarze pozytywnych opinii nt nie mają, tylko mówią że lepiej zjeśc jogurt albo kefir. Tak samo zachwalanie super płynu ginekologicznego nawet że przeciwko grzybicy itp itd " Lactacyd Femina" a prawda taka że wiele osób on podrażnia - w tym np. mnie. Tutaj jest troszkę inna sprawa bo każdy człowiek reaguje inaczej i każdy może mieć uczulenie na coś innego, ale jednak ten płyn posiada w cholerę chemii a jest reklamowany jako super i cud na podrażnienia itp na różnych forach...

Gość saaabinaaaa
Przedewszystkim nie używaj tamponów!! Tylko podpaskii zmieniaj jak najczęściej!! Tampony są po, to aby używac je "awaryjnie" np. gdy chcemy iść na basen... potańczyć itp... A nie cały czas!! Krew z okresu jest zatrzymywana w środku i to jest niezdrowe!! Powinna swobodnie wyjść a nie zatrzymywac się i przez to gromadzą się bakterie w pochwie...