Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Martusia P

Emigracja- rozdarcie mdz Polska a Ameryka

Polecane posty

Gość Martusia P

Moj dylemat dotyczy wyboru miedzy Polska a Ameryka. Probowalam czytac na temat emocji ludzi powracajacych z emigracji do Polski ale mi to nie pomoglo. Wrocilam niedawno do Polski z 6 letniego pobytu za granica. Bywalam w Polsce prawie co roku. tak na dobra sprawe nie pracowalam nigdy na pelen etat i nie w swoim zawodzie. (w Polsce pracowalam jedynie jako studentka i zaraz po studiach wyjechalam nie sprawdziwszy sie zawodowo). Teraz kiedy wrocilam znalazlam prace ale nie jestem zadowolona psychicznie. Moj maz jest dalej za granica, nie za bardzo by chcial tu mieszkac, tu rodzina sie cieszy. Ja nie chcialabym ich zawiesc (nikogo) ale kazdy ma odmienne oczekiwania w stosunku do mnie. Tu jest rodzina i tylko to w zasadzie mnie tu trzyma, bo Polska jako tako mi sie nie podoba pod wzgledem warunkow zycia. Poza tym nie moge sie przyzwyczaic do stosunku ludzi do pracy, do innych ludzi. Ale ciagle jest tez gadanie ze strony rodziny ze jak tam wroce to znow musze szukac pracy (od poczatku) i bede na utrzymaniu meza, ze tyle studiow skonczylam i bede kura domowa. Wiem ze rodzice kiedys beda potrzebowali mojej pomocy ale tez ja juz mam swoja rodzine, ktorej chcialabym zapewnic normalne zycie a nie na walizkach. Musze zaznaczyc ze za granice moge wrocic bez problemow, jedyne co to nie wiem jak sobie poradzic z tymi wszystkim relacjami i oczekiwaniami wobec mnie.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować