Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vklhhghfg

jaka trwalosc maja perfumy i wody toaletowe od momentu ich otwarcia?

Polecane posty

Gość vklhhghfg

a dokladniej chodzi o to w jakim czasie powinno sie je zuzyc

Gość Aniuuuullllessss
Mi się wydaje, że perfumy i wody perfumowane nie mają daty ważności. To jest na bazie alkoholu a alkohol sie nie psuje. A to jak szybko ktoś zużyje, to sprawa indywidualna. Ja mam jedne perfumy, które używam tylko od czasu do czasu i już je mam 3 lata 30ml i nadal są do użytku natomiast teraz sobie kupiłam love trapy chupa chups i są tak cudowne i używam ich codziennie i już pół flakonika nie mam. A zaznaczam, że pstrykam się raz dziennie, bo się na mnie bardzo długo trzymają. Więc to chyba nie ma takiego znaczenia. Byleby nie zostawiać otwartej buteleczki, bo wtedy zapach wietrzeje.

Gość vklhhghfg
no wlasnie,bo mam sliczne perfumy a raczej wode perfumowana,i psikam sie bardzo rzadko nimi i juz prawie rok sa schowane i sie zastanawialam czy sie nie psuja,i dlatego zawsze chowam je do szafki w opakowaniu

Gość J.LO74
wszystko ma termin wazności nawey alkohol czy wata kosmetyczna! Jesli chodzi o perfumy to na buteleczce powinno byc napisane lub na kartoniku ale z regoly jest to 36miesiecy!

Gość tusztajn
No wszystko ma okres waznosci, nawet perfumy, dlatego lepiej kupowac je w małych pojemniczkach 30 lub 50 ml. Ja ostatnio kupiłam chupa chups Hot Pink, ale tak mi się podobaja, że uzywam codziennie i nie boję sie, że mi zwietrzeją ze starości;)

dobrze przechowywane nawet kilka lat, ale rzeczywiscie najlepiej zużyc w ciągu 36 miesięcy, taka informacja zresztą często widnieje na kartoniku :)

Gość 1988_____
ponoć wazne jest,aby trzymac flakonik z perfumami w ciemnym "pomieszczeniu".Najlepije w kartoniku orginalnym i w szafce,szufladzie..